Eva Sládková Správy Samospráva

Návrat detí do tried ešte v júni? Školy sú v našom kraji pripravené

Niektorí rodičia by si vydýchli, iní by deti do školy nedali kým korona celkom nepominie. Úvahy o otváraní škôl sú však na mieste.

Ilustračný obrázok k článku Návrat detí do tried ešte v júni? Školy sú v našom kraji pripravené
Zdroj: TASR

Žiaci a študenti by sa mohli do škôl vrátiť už v júni. Škôlkari dokonca posledný májový týždeň. Aj takéto úvahy sa objavujú u predstaviteľov samospráv.

Výjazd ministra

Minister školstva Branislav Gröhling sa stretol so zástupcami Bratislavského samosprávneho kraja a učiteľmi. Témou ich rozhovorov bolo postupné otváranie škôl.

„Do úvahy prichádza, že v júni by sa mohli vrátiť do škôl žiaci prvého stupňa a piataci. Bude to však niečo ako dobrovoľná a zábavná forma, aby naši drobci nezabudli na svojich spolužiakov a učiteľov. Posledné dva júnové týždne sa zase uvažuje s návratom stredoškolákov. Forma ich prítomnosti v škole je ešte otázka diskusie,“ napísal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Krízový štáb

Materské a základné školy patria do kompetencie mestských časti a niektorí poslanci a starostovia už hovoria dokonca o možnom májovom termíne otvorenia škôlok. Toto všetko však, samozrejme, bude závisieť od vývoja epidemiologickej situácie. Ak sa nezhorší ani po tom, ako sme otvorili druhú a tretiu fázu ekonomiky, možno sa deti do škôl skutočne vrátia ešte tento školský rok. Úvahy predstaviteľov samospráv sú však zatiaľ len úvahami.

„O otvorení škôl a konkrétnych podmienkach rozhoduje Ústredný krízový štáb na základe rozhodnutia hlavného hygienika. Následne Ministerstvo školstva vydá usmernenia pre zriaďovateľov a riaditeľov škôl,“ odkázala nám hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja Lucia Forman.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM