Rôzne

Napíšte list Ježiškovi. Rád odpíše a pribalí aj malý darček

Rok čo rok Ježiško netrpezlivo očakáva listy so zoznamom želaní, aby mohol poslušným detičkám urobiť radosť malou pozornosťou. Tento rok nebude výnimkou!

Ilustračný obrázok k článku Napíšte list Ježiškovi. Rád odpíše a pribalí aj malý darček
5
Galéria
Zdroj: Vianočná pošta FB

Ježiškovi píšu deti z celého sveta už takmer dve desaťročia a milá tradícia bude pokračovať aj tento rok. Prvý list zo Slovenska prišiel Ježiškovi už v septembri!

List Ježiškovi

Ešte ste nenapísali Ježiškovi? Tak šup-šup, nech to nezmeškáte! Ježiško je veľmi poctivý, na každý list so spiatočnou adresou rád odpíše, dokonca v jazyku, v akom bol list napísaný.

Svoje pozdravy a vianočné želania mu aj tento rok môžete napísať alebo nakresliť a poslať na adresu Ježiško 999 99, a to do 23. decembra. Na obálku nezabudnite nalepiť známku a uviesť svoju spiatočnú adresu, aby vám Ježiško a jeho pomocníci mohli odpísať a pribaliť malý darček. Kedy môžete začať písať Ježiškovi? No predsa čím skôr!

Vianočné pohľadnice

Na poštách tiež nájdete vianočné pohľadnice z limitovanej edície, ktoré môžete Ježiškovi odoslať. Pohľadnica je pre vás zadarmo, no poponáhľajte sa na poštu, aby sa na vás ušla!

Pripravené sú pre vás aj špeciálne vianočné poštové schránky v nákupnom centre Eurovea alebo v Rodinnej pobočke Poštovej banky v Pezinku. Nájdete ich pri vianočnom stromčeku až do 23. decembra!

V minulom roku prišlo na adresu Ježiško 999 99 až 116 653 listov od detí zo 47 štátov. Vianočná pošta od Slovenskej pošty funguje už 19 rokov a za ten čas prijala vyše 1,7 milióna želaní a takmer rovnaký počet detí si našlo v schránke ozajstný list od Ježiška. Deti dostávajú odpovede v slovenskom a v anglickom jazyku, a dokonca aj v Braillovom písme.

P. S.: Nezabudni Ježiškovi nakresliť obrázok s vianočnou tematikou a možno práve ten tvoj sa stane motívom detskej budúcoročnej vianočnej známky. Tohtoročnú vianočnú poštu symbolizuje usmiaty snehuliak, ktorého autorkou je Barborka zo základnej školy v Komárne.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM