Rôzne Správy

Nápad, ktorý rozžiari oči malým Bratislavčanom: Do ulíc vyrážajú VIANOČNÉ smetiarske autá

Prvýkrát v histórii vyráža do ulíc hlavného mesta vianočné smetiarske auto OLO. Postupne zavíta do všetkých mestských častí.

Ilustračný obrázok k článku Nápad, ktorý rozžiari oči malým Bratislavčanom: Do ulíc vyrážajú VIANOČNÉ smetiarske autá
3
Galéria
Zdroj: OLO a.s.

Vianočné smetiarske auto vyrazilo na prvú jazdu hlavným mestom už v pondelok pred Mikulášom. Až do 22. decembra 2022 navštívi všetky mestské časti Bratislavy. Ulice rozžiari každý pracovný deň v čase od 16:00 do 19:30 hod. Vozidlo však nebude vykonávať odvoz odpadu.

Rozžiarené auto

"Najmenší Bratislavčania sú celoročne našimi najväčšími fanúšikmi. V tomto hrejivom adventnom období sme chceli ich radosť znásobiť vyslaním svetielkujúceho smetiarskeho auta do ulíc Bratislavy. Veríme, že sa mu potešia malí i veľkí. Budeme radi, ak sa s nami podelia o zážitky cez fotky či videá prostredníctvom našich sociálnych sietí a pomôžu nám šíriť radosť ešte ďalej,“ povedala o novinke manažérka externej komunikácie OLO Zuzana Balková.

OLO sa inšpirovalo tradičnou vianočnou električkou Dopravného podniku Bratislava a tiež „vánoční kukačkou“ kolegov z Prahy, ktorá jazdí už druhé Vianoce.

Vianočným vozidlom sa stala SCANIA, ktorá je súčasťou 100 člennej zberovej flotily OLO. Funguje na CNG pohon, ktorý je ekologickejší ako vozidlá na bežné spaľovacie motory.

V prípade zlých poveternostných podmienok či zhoršenej dopravnej situácie vozidlo z bezpečnostných dôvodov vianočnú jazdu vynechá. Informácie o jeho trasách budeme zverejňovať na našich sociálnych sieťach a stránke www.olo.sk.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Vianočné smetiarske auto
3
Galéria
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM