Rôzne

Námestie slobody opäť ožije kultúrou a etno-bubnovou show

Hlavné mesto si pre Bratislavčanov pripravilo opäť zaujímavý a lákavý program, kým to ešte neskoré letné počasie umožňuje.

Ilustračný obrázok k článku Námestie slobody opäť ožije kultúrou a etno-bubnovou show
7
Galéria
Zdroj: Ivo Nesrovnal Facebook

Koncom augusta sa podarilo jedno z najväčších verejných priestranstiev v Bratislave oživiť kultúrnymi aktivitami a tento štvrtok 21. septembra od 18:00 hod. ožije Námestie slobody znova.

Život na námestí

Hlavné mesto si pre svojich obyvateľov pripravilo opäť zaujímavý a lákavý program ako pre jednotlivcov, tak aj pre rodiny s deťmi, kým to ešte neskoré letné počasie umožňuje.

„Námestie slobody po jeho vyčistení predstavuje miesto na aktívny oddych aj odpočinok, preto sme sa rozhodli opäť toto miesto oživiť. Prostredníctvom stálej fotografickej výstavy na paneloch o histórii námestia chceme priblížiť aj tým neskôr narodeným, čo všetko sa tu odohrávalo. Predovšetkým však sem chceme pritiahnuť ľudí, aby sa sem prišli zabaviť a rozptýliť,“ informoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Lákavý program

Pôvodné cirkusové vystúpenia Dream Dancers spojené s workshopmi pre najmenších vystrieda tentokrát etno-bubnová show v podaní kapely Rytmika OLO od 18:00 do 19:30 hod., ktorá ponúka kvalitný recyklovaný groove, ktorý bude dozaista spestrením tohto kultúrneho podujatia.

Ak máte radi hry a radi spoznávate nové veci, na pátracej hre Questing, ktorá k nám došla z USA, sa zaručene pobavíte. Pôjde o tvorivé úlohy v rámci stanovíšť, ktoré budú rozmiestnené po námestí a kvízové otázky, príp. iné úlohy na riešenie budú zamerané, samozrejme, na Námestie slobody. Pre víťazov alias „hľadačov pokladov“ budú pripravené zaujímavé ceny od hlavného mesta.

K dispozícii návštevníkom budú tiež stánky s občerstvením na doplnenie energie. Na Námestí slobody je tiež možné bezplatné wifi pripojenie v celom areáli. V stánku Bratislava Tourist Board budú pripravené propagačné materiály aj s malou pozornosťou od mesta pre tých, ktorí sa o dianí v Bratislave chcú dozvedieť viac.

Podujatie sa bude konať len za priaznivého počasia. V prípade zlých poveternostných podmienok bude určený náhradný termín. O prípadnej zmene budeme informovať na webovej stránke a facebooku hlavného mesta SR Bratislavy.

Námestie slobody ožíva
7
Galéria
Zdroj: Ivo Nesrovnal Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM