Kultúra

Námestie Mateja Korvína ožije tancom a skvelou muzikou

Cieľom série podujatí je priniesť kultúrny program do verejných priestranstiev.

Ilustračný obrázok k článku Námestie Mateja Korvína ožije tancom a skvelou muzikou
6
Galéria
Zdroj: Corwin

Pravidelné jazzové koncerty pod holým nebom i tančiareň s inštruktorkou sú hlavným lákadlom projektu BlumentaLive. Ide o sériu pravidelných akcií, ktoré sa začínajú 20. júna koncertom Petra Lipu. Symbolicky ním otvoria aj Námestie Mateja Korvína, jedno z najmladších v Bratislave. Za organizátorov o tom informovala PR manažérka Katarína Gudiaková.

Tanec aj jazz

Cieľom podujatia je priniesť kultúrny program do verejných priestranstiev. „BlumentaLive má ambíciu ulahodiť okoloidúcim i náročným hudobným poslucháčom. Prináša formát, ktorý zatiaľ v Bratislave nenájdete – pravidelné jazzové koncerty pod holým nebom. Sériu koncertov ukončí vystúpenie Mariána Čekovského s kapelou 8. septembra,“ uviedla Gudiaková. Chýbať podľa nej nebudú ani ďalšie zaujímavé mená.

Posilnia sociálne väzby

Od 23. júna sa na Námestí Mateja Korvína bude každú nedeľu konať Tančiareň s inštruktorkou Gabikou Csinovou. Podľa organizátorov je podujatie prostriedkom na posilnenie sociálnych väzieb medzi Bratislavčanmi. Určená je všetkým vekovým kategóriám a pripojiť k tancu sa môže spontánne ktokoľvek, bez predpísaného oblečenia či skúseností.

„Tančiareň sa bude niesť v živelných latinsko-amerických rytmoch, no má byť aj symbolickým odkazom na tradičný prešporácky čaj o piatej, prepojenie zábavy a oddychu počas neskorého popoludnia a skorého večera,“ pokračovala Gudiaková.

Vstup na všetky podujatia pod hlavičkou BlumentaLive je voľný, program sa uskutoční počas mesiacov jún, júl a august.

BlimentaLive - Námestie M. Korvína ožíva
6
Galéria
Zdroj: Corwin

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM