Tlačové správy

Najväčšie futbalové prestupy roku 2021

Rok 2021 sa blíži ku koncu a my si preto môžeme spraviť definitívnu rekapituláciu tých najdrahších prestupov, ktoré sa za tento rok vo futbale udiali. S prestupmi tento rok však nastali aj isté problémy.

Ilustračný obrázok k článku Najväčšie futbalové prestupy roku 2021
Zdroj: unsplash.com

Rebríček najdrahších prestupov, informácie o hráčoch, ale aj informácie z pozadia prestupov nájdete práve tu.

Čo sú prestupy?

Futbalový prestup je akcia, pri ktorej hráč alebo hráčka zmení svoje pôsobisko z jedného klubu do druhého. Tieto prestupy sú významnou a ostro sledovanou udalosťou vo futbalovom svete. Je tomu tak v prvom rade preto, že nastáva zmena rozloženia síl v tímoch.

Prestupy, najmä u známych a silných hráčov sú vysoko strategické a nesmierne drahé. Ak teda klub kúpi hráča, ktorý potom neodvedie dostatočne dobrý výkon, bude v strate a môže to výrazne ovplyvniť jeho celkovú silu, pozíciu v tabuľke a aj možnosť kupovať iných hráčov.

Druhým dôvodom je ohodnotenie hráčov. Bežný pozorovatelia a fanúšikovia futbalu často nevnímajú hodnotu hráčov rovnako ako kluby. Prestupy dokážu ukázať, ako veľmi sú hráči pre kluby hodnotný a často vďaka nim upriamia pozornosť na vychádzajúce talenty.

Tretím dôvodom prečo prestupy budia takú veľkú pozornosť sú stávky. Je možné, že aj skúsení stávkari nevedia o tom, že je možné na prestupy stávkovať, najmä na Slovensku. No zahraničné stávkové kancelárie ponúkajú v tomto ohľade oveľa širšie možnosti.

Pokiaľ sa vie, že hráčovi končí zmluva, môžete si staviť na tím, ktorý ho podľa vás získa. Taktiež pokiaľ sa špekuluje o konkrétnom prestupe, je možné si staviť na sumu, ktorú za neho zaplatia. No okrem toho, sa dá tipovať aj to, či hráč bude v nasledujúcom období prestupovať. Určite sa vám oplatí pozrieť tie najlepšie stáv­kové kancelári­e, kde môžete nájsť aj tieto stávkové možnosti.

Aktuálne problémy

Jeden typ pozornosti, ktorý získavajú futbalové prestupy nie je úplne chcený. Momentálne prebieha vyšetrovanie niekoľkých podozrivých prestupov, za ktorými môžu byť nelegálne dohody. Vyšetrovanie prebieha v Taliansku, no vyšetrované prestupy sú aj mimo Talianska.

Medzi tieto dohody patrí napríklad Neapolský nákup Osimhena za približne 81 miliónov dolárov. Táto strana dohody však nie je až taká podozrivá, keďže Osimhen sa veľmi osvedčil. Z Neapolu do Lille však išli štyria hráči, za ktorých Lille zaplatilo 23 miliónov dolárov. To by taktiež nemuselo byť podozrivé, keby žiaden z hráčov nepreukázal svoju hodnotu. Iba jeden z nich sa objavil v zápase Lille.

Ostatní sú už naspäť v Taliansku a hrajú nižšiu ligu, jeden z nich dokonca hrá iba poloprofesionálne. Najväčšie vyšetrovanie však prebieha v Juventuse. Tam sú hodnoty podozrivých prestupov najväčšie.

Rebríček najdrahších prestupov

10. Emiliano Buendia – 38,4 miliónov €

Rebríček otvárame argentínskym pravým krídelníkom Emilianom Buendiom, ktorého kúpil Aston Villa od Norwichu. Bude tak hrať v Premier League ako náhrada za Jacka Grealisha, ku ktorému sa ešte dostaneme.

9. Ibrahima Konoté – 40 miliónov € Konotého kúpil Liverpool od Liepzigu. Mal by pôsobiť ako zadný center po boku Van Diika.

8. Tammy Abraham – 40 miliónov € Za rovnakú sumu prestúpil z Chelsea do Ríma Tammy Abraham. Je to predný center francúzskej národnosti, ktorý bude hrať pod Jose Mourinhom.

7. Raphaël Varane – 40 miliónov € A do tretice za 40 miliónov prestúpil z Realu Madrid do Manchesteru United aj Varane. Francúzsky zadný center si tak zahrá v Premier League.

6. Dayot Upamecano – 42.5 miliónov € Spodnú päticu tohto rebríčka uzatvára Upamecano, ktorý prestúpil z Liepzigu a po novom bude hrať za Bayern Mníchov ako zadný center.

5. Ben White – 58 miliónov € Hranicu 50 miliónov ako prvý prekračuje Ben White, ktorý odchádza z Brightonu a objaví sa v červených dresoch Arzenalu. Mnohí považujú tento nákup za predražený, no Arzenal súrne potreboval dobrého zadného centra, ktorý tento rok dominujú rebríčkom prestupov.

4. Achraf Hakimi – 60 miliónov €

Tento 22-ročný pravý zadák púta čoraz viac pozornosti. Po úspešnej sezóne v Miláne poputuje do PSG, zahrať si aj po boku Messiho.

3. Jadon Sancho – 85 miliónov €

Ľavý krídelník Jadon Sancho ako bývalý hráč Manchesteru City prestúpil do Dortmundu. Naspäť do Anglicka si ho však zobral Manchester United, pre ktorý je to doposiaľ tretí najdrahší presup.

2. Romelu Lukaku – 115 miliónov €

Magickú hranicu 100 miliónov tento rok prekonali až dvaja hráči, čím sa dostali do top 10 najdrahších prestupov histórie. Meno Lukaku netreba veľmi predstavovať. Vráti sa naspäť do Chelsea, kde prvýkrát hral v Premier League. Z Interu Milánu pocestuje do Chelsea ako najdrahší nákup tohto klubu.

1. Jack Grealish – 117,5 miliónov €

Vraveli sme, že sa k nemu ešte dostaneme. Najdrahším hráčom tento rok je práve Jack Grealish. Týmto prestupom sa stal najdrahším Angličanom v histórii prestupov. Z Astona Villa má posilniť základňu Manchesteru City.

Prečo tam niektorý nie sú?

Je možné, že ste prekvapený, že sa v tomto rebríčku nenachádzajú niektorí známi hráči, o ktorých viete, že tento rok prestúpili. Najvýraznejším takýmto hráčom je Lionel Messi. Ako je možné, že najznámejší futbalový hráč, ktorý prestúpil po veľmi veľa rokoch, nie je na zozname najdrahších prestupov tohto roka, či dokonca na zozname najdrahších prestupov v histórií? Prestúpil totižto zadarmo.

Cena prestupu sa určuje podľa poplatku, ktorý musí za nového hráča zaplatiť klub, ktorý ho chce získať. Tento poplatok je za predčasné ukončenie zmluvy s predchádzajúcim klubom, ktorému je tento poplatok zaplatený.

V prípade Lionela Messiho, ale aj napríklad brankára Gianluigi Donnarumma , ktorí obaja prestúpili do PSG, nebolo nutné tento poplatok zaplatiť. V tom čase bol už na konci zmluvy podpísanej s FC Barcelonou a mohli o neho súperiť ostatné tímy bez poplatku.

To však neznamená, že ho PSG získal zadarmo. Lionel Messi má plat 41 miliónov dolárov za rok iba od PSG. Medzi známych hráčov, ktorý taktiež podstúpili prestup zadarmo v minulosti patria napríklad Zlatan Ibrahimovic, Robert Lewandowski alebo Edison Cavani.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: stavkova-kancelaria.com
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM