Samospráva

Nájomné byty v Dúbravke: Mestskí poslanci stopli ich výstavbu

Bratislavskí mestskí poslanci opätovne zastavili výstavbu náhradných nájomných bytov v Dúbravke, v lokalite Pri kríži.

Ilustračný obrázok k článku Nájomné byty v Dúbravke: Mestskí poslanci stopli ich výstavbu
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Náhradné nájomné byty v Dúbravke sa zatiaľ stavať nebudú. Na štvrtkovom (26.1.) rokovaní totiž mestskí poslanci schválili zverenie dotknutých pozemkov do správy mestskej časti, ktorá ich nesmie previesť na tretie subjekty a zároveň nemôže dať súhlas stavebníkovi, aby na nich postavil náhradné byty. Primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal má podľa poslancov zabezpečiť bývanie pre nájomcov z reštituovaných bytov iným spôsobom.

Stavať sa malo už vo februári

Mesto tu však plánovalo spustiť výstavbu náhradných bytov už vo februári a za 4,7 milióna eur postaviť prvých 68 bytových náhrad. Samospráva vysúťažila aj zhotoviteľa stavby spoločnosť Metrostav Slovakia, s ktorou už podpísala zmluvu o dielo.

„V Dúbravke mesto postupuje na základe právoplatného stavebného povolenia, ktoré podpísal starosta Dúbravky Martin Zaťovič niekoľkokrát. Ja som veľmi prekvapený z tohto náhleho otočenia názoru, nerozumiem takémuto politikárčeniu,“ povedal po rozhodnutí poslancov Nesrovnal.

Ako tvrdí, stretol sa aj s Dúbravčanmi a dohodli sa, že pre bytový dom bude vybudovaných 85 parkovacích miest a pre obyvateľov žijúcich v okolí výstavby ďalších 96 miest na parkovanie. Mesto taktiež vybuduje park s rozlohou približne 4 915 štvorcových metrov.

Dúbravčania sú proti

Mestská časť však informácie o začatí výstavby považuje za nešťastné a predčasné, keďže neprišlo k stretnutiu s obyvateľmi, ktorých sa výstavba dotýka. Zároveň trvá na tom, aby bolo pred spustením výstavby naplnené aj uznesenie mestského zastupiteľstva z októbra 2016. Vtedy prvýkrát poslanci zastavili výstavbu, až dokým sa nevyrieši problém s parkovaním a vybudovanie parku.

„Obyvatelia sa vyjadrili jasne, že tam žiadne náhradné bývanie nechcú. Ľudia nás šli pomaly lynčovať, že v tomto území, ktoré je extra zaťažené výstavbou, ideme stavať ďalšie bytovky,“ povedal mestský poslanec Juraj Káčer. V októbrovom uznesení je podľa neho jasne napísané, že problém s parkovaním sa má vyriešiť pred výstavbou. Podľa starostu Zaťoviča chýba k parkovisku i parku projektová dokumentácia.

Ilustračný obrázok

Byty
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM