Správy

Nábrežná komunikácia ku Karloveskému ramenu je dočasne nepriechodná

Chodcom a cyklistom mestská časť Karlova Ves odporúča využívať oficiálnu komunikáciu pre chodcov a cyklistov, ktorá vedie po Botanickej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Nábrežná komunikácia ku Karloveskému ramenu je dočasne nepriechodná
Zdroj: TASR

Nábrežná komunikácia od mosta Lafranconi okolo lodeníc ku Karloveskému ramenu, hojne využívaná pešími i cyklistami, bude počas najbližších mesiacov nepriechodná. Dôvodom sú rekonštrukčné práce na protipovodňovej bariére.

Dotesňujú hrádzu

„Ide o dotesnenie hrádze, resp. protipovodňového hradenia, ktoré tam bolo vybudované v rámci protipovodňových opatrení,“ priblížil hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) Pavel Machava. Opatrenie má podľa jeho slov zabrániť priesakom vody cez podložie, aké SVP zaznamenal počas povodne v roku 2013.

Náklady dosahujú podľa Machavu približne 600 000 eur. „Práce sú rozvrhnuté na šesť mesiacov, predpokladáme však, že by k dokončeniu malo prísť skôr,“ uviedol.

O obmedzení v súvislosti so stavebnými prácami informuje i mestská časť Bratislava-Karlova Ves. „Chodcom a cyklistom odporúčame využívať oficiálnu komunikáciu pre chodcov a cyklistov, ktorá vedie po Botanickej ulici,“ uvádza samospráva na svojom webe.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM