Správy

Karlova Ves pokračuje v rekonštrukcii centra kultúry. Pribudla aj šatňa pre návštevníkov

Tento rok plánuje mestská časť pri neobmedzenej prevádzke pokračovať v rekonštrukcii Karloveského centra kultúry.

Ilustračný obrázok k článku Karlova Ves pokračuje v rekonštrukcii centra kultúry. Pribudla aj šatňa pre návštevníkov
3
Galéria

Karlova Ves začala s rekonštrukciou Karloveského centra kultúry (KCK) v júli minulého roka, kedy boli kompletne opravené elektrické rozvody a pribudlo aj nové osvetlenie. Práce mali stáť viac ako 40-tisíc eur, cenu vygenerovala súťaž.

Obnova pokračuje

Rekonštrukcia KCK je podľa prednostu karloveského miestneho úradu Jána Hrčku nielen nevyhnutná z dôvodu bezpečnosti, no zároveň potrebná, ak má KCK ponúkať žánrovo i formátovo rozmanité podujatia. „Ak chce kultúrne centrum ďalej rásť a zvyšovať svoju atraktivitu pre návštevníkov, musí mať na to aj vyhovujúce technické zabezpečenie,“ zdôraznil.

Tento rok plánuje mestská časť pri neobmedzenej prevádzke obnoviť vstup do budovy aj vstupné schody. Vybuduje vonkajší bezbariérový prístup a zrekonštruuje podlahu vo vestibule. Návštevníci sa tiež môžu tešiť na už hotovú novú šatňu.

Poslanci v tomto roku schválili mestskej časti 57-tisíc eur na nevyhnutné práce. „Ak by sme chceli v Karloveskom centre kultúry opraviť všetko čo treba, cena prác by bola mnohonásobná. KCK sa preto plánujeme venovať v každom roku podľa rozpočtových možností,“ uviedol pre Bratislava24.sk Branislav Heldes hovorca MiÚ Karlova Ves.

V budúcnosti plánuje mestská časť v budove vymeniť aj okná, tento rok sa vymenia len tie na priečelí. „Výmena ďalších okien sa zrealizuje v budúcom roku v prípade, že budú na to vyčlenené finančné prostriedky. Vstupné priestory do foyer budú vymaľované tento rok,“ dodal Heldes.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM