Rôzne Správy

Na Železnej studničke jazdia nákladné AUTÁ. Pracuje sa tam na 2 veľkých PROJEKTOCH

V lesoparku by malo byť rušno do konca októbra, najmä počas pracovných dní.

Ilustračný obrázok k článku Na Železnej studničke jazdia nákladné AUTÁ. Pracuje sa tam na 2 veľkých PROJEKTOCH
11
Galéria

Mestské lesy v Bratislave upozorňujú návštevníkov lesoparku na vyššiu frekvenciu nákladných áut na Železnej studničke – Ceste mládeže. Dôvodom sú dva súbežne realizované projekty, búranie dlhoročného skeletu bývalej reštaurácie Snežienka a výkopové práce súvisiace s výstavbou historickej repliky Labutieho pavilónu a Ferdinandových kúpeľov na mieste súčasného kontajnerového bufetu pri odbočke na Kačín.

Rušno bude do konca októbra

„Záleží nám na zachovaní čo najvyššieho možného komfortu rekreácie na Železnej studničke počas prác. Sme preto v kontakte s oboma subjektmi a šoféri nákladných vozidiel boli dôsledne upozornení na dodržiavanie maximálnej rýchlosti 30 km/h a opatrnosti voči peším, bežcom a cyklistom,“ konštatujú Mestské lesy na sociálnej sieti. Verejnosť na zvýšenú opatrnosť vyzýva minimálne do konca októbra.

Stavba bývalej reštaurácie Snežienka je dlhé roky v dezolátnom stave, má zdevastované murované konštrukcie, silno narušené železobetónové konštrukcie či skorodované oceľové stĺpy.

Mestská časť vybrala realizátora prác už skôr, podmienkou bolo, že s búraním sa má začať až na jeseň, aby si lokalitu a sedačkovú lanovku na Kamzík mohli návštevníci užiť počas leta bez rušenia. Z lesoparku by sa malo odviezť približne 1600 ton betónu.

„Odvoz tiež bude naplánovaný na pracovné dni s cieľom zabezpečiť čo najpokojnejšie víkendy, keď je v lese najviac ľudí,“ podotkla mestská organizácia.

Viac o prírode v Bratislave a okolí

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM