Kultúra

Na Ružinovských hodových slávnostiach vystúpi aj svetoznámy Boban Marković Orkestar

Ružinovčania sa môžu taktiež tešiť aj ďalšie známe kapely a tiež na tradičnú Ružinovskú cykločasovku, súťaže pre rodiny s deťmi, ako aj na Krúžkovanie Ružinova.

Ilustračný obrázok k článku Na Ružinovských hodových slávnostiach vystúpi aj svetoznámy Boban Marković  Orkestar
Zdroj: TASR

Ružinov a Cultus Ružinov pozývajú všetkých Ružinovčanov na tradičné Ružinovské hodové slávnosti, ktoré sa uskutočnia v dňoch 29. a 30. septembra 2018.

Cigánski Diabli aj Jana Kirschner

Hlavný program v Parku A. Hlinku otvorí starosta MČ Ružinov Dušan Pekár so zástupcami partnerských miest. Nasledovať bude koncert revivalovej skupiny AC/DC s názvom BAC/DC, ako aj vystúpenie Tomáša Botló, známeho zo show Česko Slovensko má talent. Jeho hudba spája rómske melódie s džezom, latinom, flamengom, funkom či popom.

Podvečer vystúpi jedna z najlepších orchestrálnych zoskupení Cigánski Diabli, ktorá prinesie originálne nové virtuózne skladby a jedinečné aranžmány a to s nesmiernou dávkou temperamentu. Vrcholom večera bude koncert slovenskej pop-music, speváčky – skladateľky a multinásobnej držiteľky hudobných ocenení naprieč viacerými hudobnými žánrami Jany Kirschner.

Ružinovčania sa môžu taktiež tešiť na tradičnú Ružinovskú cykločasovku, súťaže pre rodiny s deťmi, ako aj na Krúžkovanie Ružinova, kde sa na jednom mieste budú prezentovať organizácie, združenia, školy, tanečné súbory, športové kluby, seniorské centrá a iné subjekty z Ružinova, ktoré po celý rok ponúkajú voľnočasové aktivity. Pred DK Ružinov je pre návštevníkov pripravená Ľudová hudba Ružinovčan, kolotoče a hodová diskotéka.

Nedeľa s Boban Marković Orkestar

Nedeľný program začne slávnostnou hodovou sv. omšou v Kostole sv. Vincenta de Paul a príhovorom zástupcov cirkví, ktoré pôsobia v Ružinove. Divákom sa ďalej predstavia talentovaní žiaci z ružinovských škôl ako aj FS Karpaty. Na hlavnom pódiu sa diváci môžu tešiť na akustický koncert kapely Kornel Kadlubiak exGravis, ktorý naspieval hity Skúšky z lásky, Júlia, či Zapni rádio.

Večerný program zaháji kráľovná československého popu, Dara Rolins. Finále hodov bude patriť najlepšej a najuznávanejšej srbskej dychovej kapele Boban Marković Orkestar. Práve tento Orkestar hral na soundtracku filmov režiséra Emira Kusturicu „Arizona Dream“ a „Underground“. Na svetoznámom festivale dychovej hudby v srbskej Guči, kam každoročne mieria státisíce divákov, získali radu prestížnych ocenení (Boban Marković je jediný v histórii, kto získal od všetkých členov poroty najvyššie známky, preto sa zo svojho rozhodnutia odvtedy súťažnej časti nezúčastní).

Pred DK Ružinov je pre návštevníkov pripravený koncert skupiny Salamander, kolotoče a hodová diskotéka.

sobota 29. septembra – nedeľa 30. septembra / Ružinov / vstup voľný

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM