Rôzne

Na parkovisku pri Partizánskej lúke boli vyznačené parkovacie miesta pre ZŤP osoby

Počas víkendov sú parkoviská plné a imobilní nemajú kde nechať svoje auto. Mesto preto na parkovisku pri Partizánskej lúke vyznačilo parkovacie miesta pre ZŤP osoby.

Ilustračný obrázok k článku Na parkovisku pri Partizánskej lúke boli vyznačené parkovacie miesta pre ZŤP osoby
15
Galéria
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave

Parkovanie na Kamzíku či na Železnej studničke dvíha tlak mnohým Bratislavčanom. Nie každý je totiž ochotný nechať autom doma a do prírody sa prepraviť pešo, na bicykli či MHD.

Parkovacie miesta

Avšak imobilní ľudia často nemajú inú možnosť, než prísť do kopcovitého terénu našich lesov autom. Veľakrát ale nemajú kde zaparkovať. Počas víkendov a voľných dní sú parkoviská plné. Mesto preto na parkovisku pri Partizánskej lúke vyznačilo parkovacie miesta pre ZŤP osoby.

„Absencia takýchto miest sa nám pravidelne opakovala v podnetoch od občanov a sme radi, že mesto Bratislava – správca parkoviska, pristúpilo k tomuto opatreniu. Pracujeme na tom, aby takéto miesta vznikli aj na Kamzíku a v areáli Horárne Krasňany, rovnako aj na ďalších opatreniach, ktoré spríjemnia pobyt v lesoparku osobám so znevýhodnením,“ uviedla Jana Znášiková z organizácie Mestské lesy v Bratislave.

Nezabudnite, že na Železnú studničku sa môžete dostať aj nízkopodlažným autobusom č. 43, ktorý premáva z Patrónky cez Železnú studienku popod Červený most až po Lesopark.

Kamzík a Železná studienka
15
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM