Rôzne

Na Panónskej majú vyrásť dva 15-podlažné vežiaky s viac ako 300 bytmi

Developerský boom v Bratislave nemá konca kraja. Pri železničnej stanici v Petržalke má vzniknúť nový rezidenčný komplex.

Ilustračný obrázok k článku Na Panónskej majú vyrásť dva 15-podlažné vežiaky s viac ako 300 bytmi
3
Galéria
Zdroj: Lotus design

Projekt Panónka, ktorý je už tesne pred dokončením, dostane zrejme nového suseda. Priestor medzi frekventovanou Panónskou cestou a železničnou stanicou v Petržalke majú zaplniť dva 15-podlažné vežiaky.

Byty namiesto kancelárií

Na mieste, kde mal pôvodne stáť projekt Emporia, chce spoločnosť Lotus design postaviť nový rezidenčný komplex s bytmi a apartmánmi. Pôvodný projekt pritom počítal s kancelárskymi priestormi, no spomínaná spoločnosť v lete 2016 kúpila tieto pozemky a prvotný zámer zmenila.

Na základe predloženého projektu úradom, ktoré posudzujú vplyv na životné prostredie, majú mať oba vežiaky štyri podzemné a 15 nadzemných podlaží. Prvá veža ponúkne 161 jednotiek prechodného ubytovania, druhá zase 56 apartmánov a 105 bytov. Celkovo tak prinesie 322 bytov a apartmánov.

Budúcim majiteľom bude navyše k dispozícii dohromady 451 parkovacích miest, z toho 423 sa bude nachádzať v podzemných podlažiach.

Investor zatiaľ neuviedol, kedy by sa mohol projekt, ktorý dostal pracovný názov Prevádzkové objekty A+B, začať stavať a ani to, koľko by mal stáť.

Pôvodné vizualizácie projektu Emporia
3
Galéria
Zdroj: QPG
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM