Rôzne

Na mieste budovy Apollo Business Center vyrastie úplne nový objekt

Projekt novej budovy na mieste Apollo Business Center I v Bratislave pripravia HB Reavis a Make Architects.

Ilustračný obrázok k článku Na mieste budovy Apollo Business Center vyrastie úplne nový objekt
Zdroj: TASR

Make Architects, uznávaná britská architektonická kancelária, bola vybraná na naprojektovanie špičkovej kancelárskej budovy v bratislavskom Ružinove.

Developerom novej nehnuteľnosti, s viacúčelovým využitím, ktorá bude postavená na mieste dnešného Apollo Business Center I, bude skupina HB Reavis. Bratislava24.sk o tom informovala Martina Jamrichová z HB Reavis Slovakia.

ABC nahradí nová budova

V pláne je postaviť v tejto lokalite novú budovu veľkosťou podobnú súčasnej nehnuteľnosti. Jej súčasťou budú kancelárie, maloobchodné aj voľnočasové prevádzky poskytujúce služby miestnej komunite aj rastúcim firmám v Bratislave.

„Môžem potvrdiť, že HB Reavis Slovakia bude budúcim developerom tohto projektu. Aktívne sa snažíme nájsť to najlepšie riešenie pre danú lokalitu a obnoviť vhodné podmienky pre celé okolie. Apollo Business Centrum I potrebuje komplexnú zmenu, vzhľadom na statickú chybu projektu, budova je navyše technologicky opotrebovaná, nový projekt je lepším riešením ako sanácia existujúceho. Našim cieľom je vytvoriť novú vstupnú bránu do Prievozskej ulice, ktorá bezchybne naplní najvyššie štandardy a prinesie silnú pridanú hodnotu nájomníkom a celej komunite," informoval Pavel Trenka, generálny riaditeľ HB Reavis Group.

Špičkový dizajn

Vybrané architektonické štúdio Make Architects je britskou firmou s mnohými oceneniami, ktorú v roku 2004 založil Ken Shuttleworth – bývalý partner v spoločnosti Foster + Partners.

Make Architects sú dobre známi výzvami, ktoré kladú konvenciám a špičkovým dizajnom. Štúdio medzinárodne uznávané za ikonický a nadčasový dizajn ako napríklad v centre Londýna na 40 Leadenhall Street. Make Architects má pobočky v Londýne, Hong Kongu a Sydney, s celosvetovo viac ako 150 členným tímom.

Partnerstvo so štúdiom Make Architects umožňuje skupine HB Reavis prinášať skutočne kvalitný dizajn. Táto medzinárodná developerská spoločnosť v súčasnosti pracuje s portfóliom popredných architektov a dizajnérov z celej Európy.

V Londýne aktuálne prebiehajú práce na projektoch s John Robertson Architects na novej kancelárskej budove na 33 King William Street v samom srdci mesta, len na skok od London Bridge, a tiež s Denton Corker Marshall na modernej kancelárskej budove na 20 Farringdon Street, ktorá spĺňa potreby klientov technologických a kreatívnych firiem.

Skupina HB Reavis spolupracuje ďalšími poprednými architektonickými štúdiami ako Foster &Partners a Benoy.

Dopyt po kancelárskych priestoroch

„Od dokončenia Apollo Business Center I v roku 2005 sa Bratislava stala ešte modernejšou a žiadanejšou destináciou pre miestne aj globálne spoločnosti. Nedávno publikovaná správa spoločnosti Cushman & Wakefield uvádza, že v období rokov 2015 – 2017 sa tu očakáva priemerný rast tvorby pracovných miest 1,9 percent ročne, s čím príde aj dopyt po kancelárskych priestoroch. Spolu so štúdiom Make Architects sa tešíme na projektovanie a realizáciu modernej budovy, ktorá bude plne vyhovovať moderným nájomcom v tomto meste,“ dodal Adrián Rác, generálny riaditeľ HB Reavis Slovakia.

„Tešíme sa, že môžeme spolupracovať s HB Reavis na tomto ambicióznom projekte. Bratislava je obzvlášť vzrušujúcim prostredím, keďže je súčasťou podunajského technologického podhubia. Víziou projektu je priniesť dôstojný cyklus v ktorom vysokokvalitný priestor – inšpirovaný kreatívnou kultúrou technologického a startupového sveta – priláka a udrží tie najlepšie talenty a vytvorí tak skutočne ikonickú biznis destináciu,“ doplnil Florián Frotscher, hlavný architekt.

Vo štvrtok 30. júna došlo k podpisu dohody o odkúpení Apollo Business Centrum I spoločnosťou Julesburg, ktorá nie je konsolidovanou entitou skupiny HB Reavis. Finančným partnerom projektu je Slovenská sporiteľňa.

Čítajte aj: Budovu Apollo Business Center 1 postupne evakuujú, údajne má narušenú statiku

Apollo Business Center
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM