KAW Iné športy Šport

Na kúpanie v Draždiaku je zatiaľ chladno. Kedy otvoria Petržalskú plaváreň?

Plaváreň aktuálne pracuje na splnení všetkých stanovených podmienok v súvislosti s hygienickými, zdravotnými a bezpečnostnými opatreniami.

Ilustračný obrázok k článku Na kúpanie v Draždiaku je zatiaľ chladno. Kedy otvoria Petržalskú plaváreň?
9
Galéria
Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj

Aj keď by po ďalšom uvoľnení opatrení, ktoré nastalo v stredu 3. júna, mohli otvoriť, väčšina plavární ešte váha. Nepoznajú totiž presné podmienky otvorenia bazénov, nevedia, či sa počet návštevníkov bude odvíjať od štvorcových metrov, ako je to aj v prípade vnútorných prevádzok, alebo podľa iných prepočtov.

Plaváreň zostáva zatvorená

Rovnako je na tom aj Petržalská plaváreň, ktorá zatiaľ avizovala, že skôr ako v polovici júna určite neotvorí. Plaváreň aktuálne pracuje na splnení všetkých stanovených podmienok v súvislosti s hygienickými, zdravotnými a bezpečnostnými opatreniami súvisiacimi s prevádzkou plavárne.

„Zároveň vykonávame všetky úkony, ktoré sa štandardne uskutočňujú počas mesačnej letnej odstávky,“ informuje plaváreň na svojej webovej stránke.

Plaváreň zatiaľ nemá určený presný dátum otvorenia. „Náš predpoklad je druhá polovica júna 2020,“ uvádza plaváreň.

Ďalšie uvoľnenia

V stredu 3. júna sa uvoľnilo viacero ďalších protiepidemických opatrení. Od 10. júna budú povolené hromadné podujatia do 500 osôb, od 1. júla do konca roka to má byť 1000 osôb. Na kultúrnych podujatiach nemusia mať umelci test, zavádza sa tiež šachovnicové sedenie namiesto odstupu dvoch metrov, týkať sa to má aj zhromažďovania sa v kostoloch. Oznámil to v pondelok 1. júna 2020 predseda vlády Igor Matovič po stretnutí konzília epidemiológov.

Povinnosť nosiť rúška vonku a na hromadných podujatiach sa od 3. júna skrátila na vzdialenosť do dvoch metrov, vnútri je povinné ich nosiť. Takisto sa môžu otvoriť všetky vnútorné športoviská, prírodné i umelé kúpaliská, wellness, kúpele, masáže, kasína a vnútorné priestory zoo a botanických záhrad.

Od 3. júna je minimálna rozlohová plocha vo vnútorných prevádzkach na jedného zákazníka namiesto 15 štvorcových metrov na 10 m2. V prípade taxíkov sa taktiež mení povinnosť mať fóliou oddelené zadné sedadlá: bude to fungovať na báze dobrovoľnosti. Zrušilo sa aj časové obmedzenie pre prevádzky verejného stravovania a takisto sa mení aj počet ľudí za stolom vonku i vnútri.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM