Správy

Na jeseň tohto roku by mala byť kanalizácia v Rusovciach dokončená

V septembri tohto roka by mohla byť dokončená kanalizačná sieť v Rusovciach. Súčasne sa zrevitalizuje aj okolie kostola a požiarnej zbrojnice.

Ilustračný obrázok k článku Na jeseň tohto roku by mala byť kanalizácia v Rusovciach dokončená
Zdroj: TASR

Aktuálny odhadovaný termín dokončenia vybudovania kanalizácie v Mestskej časti Bratislava Rusovce je koniec septembra, prípadne začiatok októbra tohto roka.

Súčasne sa zrevitalizuje aj okolie kostola a požiarnej zbrojnice. Uviedol to vicestarosta Rusoviec a predseda Dozornej rady Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) Radovan Jenčík.

Nárast nákladov na archeologický prieskum

„Žiaľ, druhá polovica celej stavby leží doslova na základoch antickej Gerulaty, čo pre BVS znamená značné zdržanie a nemalé finančné prostriedky nad rámec rozpočtu,“ zdôvodnil Jenčík s tým, že časový sklz spôsobilo prerušenie stavebných prác bývalým predstavenstvom BVS, z dôvodu neprimeraného nárastu nákladov na archeologický prieskum.

Podľa pôvodného predpokladaného termínu BVS mali byť stavebné práce na novej kanalizácii na Maďarskej a Gerulatskej ulici v Rusovciach ukončené na jeseň roku 2015.

Zastavenie výstavby tejto 3. etapy projektu, ktorého cieľom bolo kompletné odkanalizovanie obcí Jarovce, Rusovce a Čunovo, termín prác predĺžilo. Na jeseň 2015, keď sa stavebné práce obnovili, kompetentní odhadovali termín dokončenia vybudovania kanalizácie na jar tohto roka.

Čítajte aj: V Malackách rozšíria kanalizačnú sieť

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM