Správy

Na jeseň má pod Kamzíkom vyrásť vyhliadková veža

Pod bratislavským Kamzíkom, v rekreačnom areáli Americké námestie, má v tomto roku vyrásť drevená vyhliadková veža. Mestské lesy v Bratislave predpokladajú, že by tak mohlo byť už v októbri.

Ilustračný obrázok k článku Na jeseň má pod Kamzíkom vyrásť vyhliadková veža
Zdroj: TASR

Táto investícia by mala celkovo vyjsť na 32 500 eur. Vyplýva to z koncepcie rozvoja mestských lesov na najbližšie roky.

Areál Amerického námestia na Kamzíku je jedným z najkrajších miest v okolí, pretože ponúka jedinečný výhľad na Bratislavu, ktorý vznikol v roku 2002 po holorubnej ťažbe. Areál momentálne poskytuje turistom i cyklistom priestor na opekanie či slúži ako útočisko v prípade nepriaznivého počasia.

Pripravujú aj ďalšie projekty

Mestské lesy v Bratislave pripravujú aj ďalšie projekty, ktoré chcú realizovať v blízkej budúcnosti. V tomto roku je napríklad plánovaná rekonštrukcia rybníkov na Železnej studienke. Naplánovaná je aj rekonštrukcia lesných asfaltových ciest a taktiež rekonštrukcia lesných nespevnených ciest. Zámerom je aj vybudovanie štyroch mostov cez tok Vydrice.

Tento rok Mestské lesy v Bratislave chcú do konca novembra zrekonštruovať jeden z najobľúbenejších areálov v lesoparku – Červený kríž. Postaviť sa tu má veľký piknikový prístrešok, detské hracie prvky a zrekonštruovať sa má aj rekreačné priestranstvo. Na stromoch v lesoparku zas majú pribudnúť aj tri domčeky na stromoch.

Parkovacie kapacity v bratislavskom lesoparku nie sú najideálnejšie, preto sa plánuje rozšírenie súčasnej parkovacej plochy a vybudovanie ďalšieho parkoviska v lokalite Kamzík, pod vysielačom a v lokalite pod Červeným mostom.

V najbližších rokoch má byť vybudované aj Arborétum Kamzík – zariadenie pre environmentálnu výchovu a lesnú pedagogiku, multifunkčné ihrisko na Drieňovských lúkach, detské ihrisko na Červenom kríži. Revitalizovať sa má taktiež studnička, oproti areálu Rotunda, na Železnej studienke či horáreň Kačín.

Čítajte aj: OBRAZOM: Hradný vrch žiari novotou

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM