Jakub Haršany Rôzne

OBRAZOM: Hradný vrch žiari novotou

Ak ste sa boli v posledných dňoch prejsť pod Bratislavským hradom, určite vás svojím novým vzhľadom upútal hradný lesopark.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Hradný vrch žiari novotou
Zdroj: Ivo Nesrovnal Facebook

Hradný vrch prešiel v rámci príprav Slovenska na predsedníctvo v Rade EÚ revitalizáciou, ktorá zmenila prostredie pod Bratislavským hradom na nepoznanie.

„Projekt realizovala mestská organizácia Generálny investor Bratislavy v rámci SK PRESS. Projekt na oživenie hradného lesoparku zeleňou bol v súlade s rozhodnutím Krajského pamiatkového úradu,“ informovala nás Katarína Kohútiková z Magistrátu mesta.

Vysadili novú zeleň

Revitalizácia sa týkala nielen výsadby nových stromčekov a skrášlenia celého prostredia, ale aj rôznych opráv. „Práce boli zamerané na výsadbu novej zelene, odstránenie havarijného stavu oporných múrikov, prekrytie kanalizačnej šachty novým kanalizačným poklopom, opravu smetných košov, lavičiek a na vybudovanie oplotenia,“ objasnila nám rozsah prác na Hradnom vrchu Kohútiková. Taktiež tu boli umiestnené aj samozavlažovacie nádoby.

Hradný vrch je ideálnym miestom na romantické prechádzky. Už len treba dúfať, že návštevníci rôznych podujatí na Bratislavskom hrade tu nebudú po sebe zanechávať neporiadok, a že park bude žiariť čistotou ako po dokončení revitalizácie.

Prečítajte si aj: Nový parčík Svoradova ponúkne priestor pre oddych aj kultúru

Zrevitalizovaný Hradný vrch
9
Galéria
Zdroj: Ivo Nesrovnal Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM