Adriana Banásová Rôzne

Na filmovom festivale Aussi Film Fest získala ocenenie jeho organizátorka

Organizátorka filmového festivalu Aussi Film Fest a filmová producentka Silvia Panáková si na otvorení festivalu v Bratislave prevzala cenu Srdce v dlani. Panákovú ocenili za snahu o vzájomné priblíženie Slovenska a Austrálie prostredníctvom sveta filmu.

Ilustračný obrázok k článku Na filmovom festivale Aussi Film Fest získala ocenenie jeho organizátorka
Zdroj: Dnes24.sk

„Cenu Srdce v dlani si veľmi vážim, som rada, že si túto moju iniciatívu všimli aj iní ľudia,“ uviedla Panáková potom, čo jej ocenenie odovzdali Peter Kurhajec zo Spoločnosti Ferdinanda Martinenga a autor ceny, umelecký drotár Ladislav Jurovatý, ml.

Aussie Film Fest (AFF) sa začal už vo štvrtok 3. decembra na VŠMU, v piatok (4.12.) sa jeho prehliadka presunula do kina Mladosť, kde mohli diváci vidieť road movie Posledné taxi do Darwinu. V najstaršom bratislavskom kine festival pokračuje aj počas víkendu, pričom návštevníci festivalu si môžu dnes i v nedeľu (6.12.) pozrieť najnovšie úspešné austrálske filmy.

„V programe je napríklad film Dcéra, ktorý mal premiéru na prestížnom filmovom festivale v Benátkach, ale aj snímka Babadok, ktorá získala titul Najlepší austrálsky film 2014,“ informovala mediálna manažérka festivalu Zuzana Golianová.

Aussie Film Fest je recipročný projekt k Českému a slovenskému filmovému festivalu v austrálskych mestách, ktorý sa konal v období september až november 2015 v Melbourne, Sydney a Perthe. Bratislavskému festivalu predchádzal už druhý ročník AFF v Prahe.

Prečítajte si tiež: Jubilejný 10. ročník Medzinárodného festivalu adventnej a vianočnej hudby prinesie do mesta predvianočnú atmosféru

ilustračná foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM