Kultúra

Na Filmovom chodníku slávy pribudli dve NOVÉ mená. Keď ich zbadáte, možno sa USMEJETE

Obidvaja by si priali, aby ľudia za nimi neplakali, ale pri spomienke na nich sa usmievali.

Ilustračný obrázok k článku Na Filmovom chodníku slávy pribudli dve NOVÉ mená. Keď ich zbadáte, možno sa USMEJETE
Zdroj: Facebook.com/Zuzana Aufrichtová

Na veľké legendy, ktoré už nie sú medzi nami, si mohli vo štvrtok (9. 9.) podvečer zaspomínať obyvatelia a návštevníci Bratislavy na Laurinskej ulici. Na Filmovom chodníku slávy pred Mestským divadlom P. O. Hviezdoslava odhalili dve nové pamätné dlaždice s menami Milan Lasica a Július Satinský.

Úsmev pri spomienke

Pamätné dlaždice venované legendám slovenského humoru odhalili autorka projektu Mária Reháková, starostka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Zuzana Aufrichtová, režisér Roman Polák a riaditeľ Divadla Astorka Korzo ´90 Vladimír Černý.

Ako ďalej informoval Michal Bartek zo spoločnosti STAR production, pozvanie na podujatie od organizátorov prijala aj manželka Milana Lasicu Magda Vášáryová. V príhovore skonštatovala, že ani jeden z ocenených umelcov by sa netešil z toho, keby sa ich priaznivci tvárili smutne a neusmievali sa. „Verím, že sa každý vždy usmeje, keď pôjde okolo, a spomenie si na Jula Satinského a Milana Lasicu. Obidvaja by si priali, aby ľudia za nimi neplakali, ale pri spomienke na nich sa usmievali,“ zdôraznila.

Chodník slávy

Tradíciu Filmového chodníka slávy v Bratislave založil v roku 2009 Medzinárodný filmový festival Bratislava v spolupráci s Hlavným mestom SR Bratislava a Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom ako prejav vzdávania úcty za dlhoročnú umeleckú tvorbu významným slovenským filmovým a divadelným umelcom, tvorcom a profesionálom.

Tvoria ho mramorové dlaždice s kovovým dielom, na ktorom sa nachádza meno a podpis osobnosti. Prvým umelcom, ktorému odhalili pamätnú dlaždicu, bol Ladislav Chudík, nasledovali mená Mária Kráľovičová, Jozef Adamovič, Štefan Kvietik, Eva Krížiková, Ivan Palúch, Emília Vášáryová, Martin Huba, Božidara Turzonovová.

BRATISLAVSKÝ CHODNÍK SLÁVY SA VČERA ROZŠÍRIL O DVE MENÁ VELIKÁNOV: JÚLIUS SATINSKÝ A MILAN LASICA. Na poctu pôsobenia...

Posted by Zuzana Aufrichtová - starostka Starého Mesta on Thursday, September 9, 2021

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM