KAW Kultúra

Kam v Bratislave ZADARMO: Kráľovsky sa zabavíte na Rímskych hrách, hodoch aj Dňoch Petržalky

Bratislavčanov čaká mimoriadne pestrý víkend. Skvelý program bude na oboch stranách Dunaja.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave ZADARMO: Kráľovsky sa zabavíte na Rímskych hrách, hodoch aj Dňoch Petržalky
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Dni Petržalky

Pestré Dni Petržalky budú trocha iné než doteraz, budú prebiehať až na piatich miestach. Ich program si budeme môcť pozrieť od 10. do 12. septembra na Dostihovej dráhe, Nobelovom námestí, v Ovsišti, na Lúkach aj na Námestí republiky. Zažijeme víkend plný hudby, dobrého jedla, ale aj divadla či zaujímavých čítačiek a workshopov. Deti sa môžu tešiť na jazdenie na poníkoch aj na súťaž o najkrajšieho psieho orieška Petržalky. A to nie je ani zďaleka všetko!

piatok – nedeľa / Petržalka / vstup voľný / Viac na linku nižšie

bratislava-inline 2021

Korčuľovali ste v lete? Neflákali ste to? To je dobre! Podujatie „bratislava-inline“ sa cez corona obdobie prehupla do svojho 18. ročníka. Akcia je vhodná pre všetkých – mladých, starších, rodiny s deťmi – každého, kto vie korčuľovať a zabrzdiť. Tak obujte korčule a príďte!

Štartovať sa bude na Kamennom námestí, kde bude už tradične pripravený sprievodný program od 20:00. Moderátori podujatia a DJ budú sprevádzať účastníkov až do štartu o 21:00. Pripravená je nová trasa, ktorá vedie cez Staré Mesto a Ružinov a nevynechá ani bulvár na Mlynských Nivách.

piatok / od 20.00 hod. / štart na Kamennom námestí

Rímske hry

Antická Gerulata v Rusovciach, ktorá sa nedávno stala súčasťou svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO, bude hostiť už 24. ročník Rímskych hier – atraktívnej, zážitkovo-vzdelávacej súťaže (nielen) pre rodiny s deťmi. Budete mať možnosť v exteriéroch antického náleziska stretnúť rímskych legionárov a hrdé Rimanky, a tiež spoznať život, zvyklosti a tradície Rimanov, ktorí žili 400 rokov aj na Slovensku.

Témou 24. ročníka Rímskych hier je Od aurea po as / O peniazoch v rímskom cisárstve a program sľubuje zábavu i veľa podnetných informácií. Návštevníkov uvítajú oživení obyvatelia a legionári z antickej Gerulaty, ktorí cez príbehy priblížia návštevníkom históriu, rôzne fakty a zaujímavosti zo života a kultúry obdobia mocného rímskeho impéria. Súťaž bude prebiehať na rôznych tematických stanoviskách.

sobota / od 10.00 do 18.00 hod. / Antická Gerulata MMB v Rusovciach

Dni burčáku 2021

Komorné Račianske vinobranie sa v spolupráci s Račianskym vinohradníckym spolkom bude konať v amfiteátri v Knižkovej doline, Parku J. M. Hurbana a v otvorených dvoroch, pivniciach a viniciach račianskych vinárov. Prioritne chce Rača touto akciou podporiť lokálnych vinárov, miestnych gastro predajcov a remeselníkov.

sobota a nedeľa / Rača / podrobný program TU

Živé Račko

Ďalší ročník podujatia Živé Račko sa uskutoční v parku na Račianskom mýte. Opäť je pripravený pestrý hudobný program pre malých i veľkých, street food zóna a mnoho ďalšieho. Program bude prebiehať na 3 stanovištiach. Večer zahrá Hudba z Marsu, Puding pani Elvisovej a viacero ďalších kapiel. Podrobný program TU.

sobota / od 13.00 do 21.45 hod. / Račianske mýto / vstup voľný

Charitatívny bazár

Predávať sa bude dámske, pánske i detské oblečenie či doplnky, polovica z výťažku poputuje krajským zariadeniam sociálnych služieb. Tie budú môcť kúpiť výtvarné pomôcky a materiál na rôzne terapie, napríklad arteterapie, biblioterapie, muzikoterapie či aromaterapie. Bazár organizuje Bratislavský samosprávny kraj (BSK).

Podľa riaditeľky kancelárie predsedu BSK Andrey Urmaničovej približne tretina Slovákov nakupuje oblečenie, aj keď ho nepotrebuje. Fenomén rýchlej módy spôsobil, že sa predáva a vyhadzuje viac oblečenia ako kedykoľvek predtým. „Oblečenie tak visí nepovšimnuté v našich šatníkoch alebo končí v odpade. Rozhodli sme sa preto dať šatstvu druhú šancu a zároveň prispieť na dobrú vec,“ podotkla Urmaničová.

sobota / od 10.00 do 16.00 hod. / na parkovisku Úradu BSK na Sabinovskej ulici

Nedeľný hodový piknik

Vo Vodárenskej záhrade najprv Divadlo Makile zabaví deti rozprávkou Papierové kráľovstvo, potom sa predvedú pestrofarebnými kostýmami, temperamentnou hudbou a tancom v latinskoamerickom štýle dievčatá z La Dansa School a na záver pikniku sa predstaví Barbora Botošová Band s vlastnými kompozíciami a aranžmánmi slovenských ľudových piesní z Podpoľania, rómskych piesní a piesní z Balkánu. Chýbať nebudú ani tvorivé dielne a maľovanie na tvár.

nedeľa / Vodárenská záhrada, Karlova Ves / 15.00 hod.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM