Správy Samospráva

Na cintoríne už nezablúdite! TÁTO novinka vás zorientuje a poskytne aj užitočné informácie

Na mape cintorína si môžete zobraziť hrobové miesto, v ktorom je zosnulý pochovaný. A to nie je všetko!

Ilustračný obrázok k článku Na cintoríne už nezablúdite! TÁTO novinka vás zorientuje a poskytne aj užitočné informácie
19
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Organizácia Marianum – Pohrebníctvo mesta Bratislavy spustila zaujímavú novinku. Na dvoch najväčších cintorínoch Vrakuňa a Slávičie údolie pribudli informačné dotykové panely na vyhľadávanie hrobového či urnového miesta či informácií o zaplatení nájomného. Informoval o tom riaditeľ mestského pohrebníctva Boris Šramko.

Užitočné informácie

Návštevníci oboch spomínaných cintorínov si môžu vyhľadať hrobové alebo urnové miesto pochovaných na ktoromkoľvek cintoríne v správe organizácie Marianum podľa mena a priezviska zosnulého. Môžu si tiež na mape cintorína zobraziť hrobové miesto, v ktorom je zosnulý pochovaný. Okrem toho môžu získať informácie o termíne, dokedy je zaplatené nájomné príslušného hrobového miesta a či je k danému miestu riadne uzatvorená nájomná zmluva. Údaje budú denne aktualizované.

„Ďalšie rozširovanie ponuky bude v budúcnosti zahŕňať napríklad vyhľadávanie významných osobností podľa rôznych kritérií či zaslaním ‚navigácie‘ priamo do telefónu k vyhľadávanému hrobovému miestu,“ priblížil Šramko.

Hroby osobností

Informačné dotykové panely a spomínanú službu plánuje mestská organizácia Marianum ponúknuť aj do ďalších veľkých cintorínov v Bratislave. „Vyhľadať si tak budete môcť už čoskoro aj významné rodiny či významné osobnosti kultúrneho a spoločenského života aj na historickom Ondrejskom cintoríne či na Martinskom cintoríne,“ doplnil Šramko.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM