Jakub Haršany Rôzne

Na Ceste na Kamzík vyrúbu všetky nebezpečné stromy

Na ulici Cesta na Kamzík sa v týchto dňoch pracuje na výrube všetkých nebezpečných drevín pozdĺž celej ulice. Cesta bola zverená do správy bratislavského Nového Mesta.

Ilustračný obrázok k článku Na Ceste na Kamzík vyrúbu všetky nebezpečné stromy
Zdroj: Bratislava - Nové Mesto

Nové Mesto sa tak rozhodlo na základe nebezpečných situácií, ktoré sa na tejto ulici stali za posledné obdobie.

„Za posledný mesiac došlo k pádu dvoch drevín priamo na cestu. Išlo o suché prestarnuté dreviny bez olistenia, v zlom zdravotnom stave, v strmom svahu a neprístupnom teréne,“ informoval nás komunikačný manažér Miestneho úradu Bratislava-Nové Mesto Ján Borčin.

Vykonali obhliadku

Na celom území bola následne, mestskou časťou spolu so zamestnancami EKO podniku – VPS a arboristom, vykonaná obhliadka. „Celé územie bolo prejdené a vizuálnym hodnotením boli stanovené dreviny, ktoré musia byť okamžite z hľadiska bezpečnosti obyvateľov a majetku odstránené,“ povedal Borčin.

Práce začali tento týždeň v pondelok a trvať by mali do budúceho týždňa, kedy budú podľa miestneho úradu práce prebiehať aj s pomocou plošiny, ktorú budú musieť pracovníci použiť kvôli strmému svahu v tejto lokalite.

Hrozia aj dopravné obmedzenia

Výrub sa týka drevín, ktoré môžu reálne ohroziť obyvateľov či ich majetok. „Ide hlavne o dreviny úplne suché, ktoré rastú vo svahu, a pri ktorých hrozí bezprostredné riziko vývratu. Všetky dreviny, ktoré budú vyrúbané z dôvodu ohrozenia, sú nafotené a ich výrub podľa zákona o ochrane prírody a krajiny bude oznámený okresnému úradu,“ doplnil Borčin.

Ako informuje miestny úrad, v priebehu výkonu prác môžu nastať aj menšie dopravné obmedzenia: „Strmý svah, v ktorom sa práce vykonávajú, si vyžaduje umiestnenie plošiny na tejto ulici, preto môžu vzniknúť dočasne určité komplikácie s dopravou.“

Čítajte aj: Na jeseň má pod Kamzíkom vyrásť vyhliadková veža

Výrub stromov na Ceste na Kamzík
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM