Kultúra

Na bratislavský filmový festival príde hviezda amerického nezávislého filmu

V rámci 18. ročníka Medzinárodného filmového festivalu Bratislava navštívi hlavné mesto hviezda amerického nezávislého filmu Alex Ross Perry.

Ilustračný obrázok k článku Na bratislavský filmový festival príde hviezda amerického nezávislého filmu
12
Galéria
Zdroj: MFF Bratislava

Na festivale osobne uvedie všetky svoje celovečerné filmy a o svoje názory a skúsenosti sa podelí s návštevníkmi aj počas samostatného masterclassu.

Tvorba Alexa Rossa Perryho

Alex Ross Perry je 32-ročný režisér, scenárista a príležitostný herec, ktorý nakrúca malé a zdanlivo nenápadné filmy s veľmi nízkym rozpočtom, zároveň však precízne napísané. Kritici v jeho filmoch nachádzajú ozveny Woodyho Allena, Noaha Baumbacha, Romana Polanskeho či Philipa Rotha.

Jeho doposiaľ najúspešnejšími filmami sú Listen Up Philip (2014), ocenený v Locarne Zvláštnou cenou poroty, a Kráľovná Zeme (Queen of Earth, 2015) s doposiaľ najlepším filmovým výkonom herečky Elisabeth Moss, známej zo serálu Mad Men.

Filmy v slovenskej premiére

Alex Ross Perry aj napriek úspechom ostáva nakrúcať skromnejšie filmy a do veľkej miery mimo systém. O svojej autorskej slobode, o tom, prečo stále nakrúca na filmový materiál, alebo o tom, prečo ho zaujímajú postavy, ktoré prechádzajú ťažkým obdobím, sa diváci budú môcť dozvedieť na 18. ročníku MFF Bratislava.

Počas festivalového týždňa ponúkne MFF Bratislava v programovom výbere tie najlepšie filmy sezóny, ktorú bratislavský festival v závere roka svojim spôsobom bilancuje.

Veľkú väčšinu filmov uvedie v slovenskej premiére a mnohé z nich môžu filmoví nadšenci vidieť len počas festivalu.

Okrem filmových premietaní sa návštevníci môžu tešiť na neopakovateľnú atmosféru, stretnutia s hviezdami súčasného filmu a pestrý, multižánrový sprievodný program. Festival sa bude konať v dňoch od 11. do 17. novembra v bratislavských mestských kinách a kluboch.

Čítajte aj: V priestoroch Café Štúdia sa nahrávali platne. Hudobné legendy tam stretnete aj dnes

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM