Rôzne

Na bratislavskej Rosničke zaznamenali problém s kvalitou vody

Po Kuchajde a kúpalisku v Modre zaznamenali problém s kvalitou vody aj na Rosničke.

Ilustračný obrázok k článku Na bratislavskej Rosničke zaznamenali problém s kvalitou vody
5
Galéria
Zdroj: TASR

Kontrolné odbery vzoriek vody na umelých a prírodných kúpaliskách v Bratislavskom kraji poukázali na zhoršenú kvalitu vody v detskom a dopadovom bazéne na bratislavskom kúpalisku Rosnička. Informovala o tom Katarína Nosálová z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Bratislave.

Výsledky testov

„Merania preukázali prekročenia limitov mikrobiologických prvkov. Momentálne čakáme na výsledok opakovaných testov,“ informovala Nosálová a dodala, že voda vo veľkom a strednom bazéne na Rosničke je z hygienických hľadísk v poriadku.

Laboratórnymi testami musia opakovane prejsť aj vzorky vody z detského bazéna na biokúpalisku Borovica v okrese Malacky. „Aj v tomto prípade boli problémom mikrobiologické ukazovatele,“ potvrdila Nosálová.

Hygienici už poznajú výsledky opakovaných kontrolných meraní vody z bratislavskej Kuchajdy a kúpaliska v Modre. Laboratórne výsledky nepotvrdili prvotné nálezy – identifikujúce zhoršenú kvalitu vody. „Na oboch miestach je kvalita vody na kúpanie vyhovujúca,“ potvrdila hovorkyňa RÚVZ.

Kvalita vody na prírodných kúpaliskách zaradených do monitoringu alebo s organizovanou rekreáciou kontroluje RÚVZ v Bratislave v dvojtýždňových intervaloch i podľa aktuálnej situácie. Na lokalitách s neorganizovanou rekreáciou sa vykonávajú len orientačné kontroly kvality vody na kúpanie dva až trikrát za sezónu alebo podľa aktuálnej situácie. Kontrola bazénovej vody sa preveruje raz za mesiac alebo podľa aktuálnej situácie.

Kúpalisko Rosnička
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM