Správy

Na akých autách sa budú voziť úradníci počas predsedníctva?

Bratislava sa pripravuje na blížiace sa predsedníctvo. Cesty už máme plus-mínus vynovené, aké autá však budú zahraničné delegácie prevážať?

Ilustračný obrázok k článku Na akých autách sa budú voziť úradníci počas predsedníctva?
Zdroj: Dnes24.sk

Slovenské predsedníctvo v Rade EÚ získalo dvojicu sponzorov na zapožičanie vozidiel, ktoré budú prevážať zahraničné delegácie. „Sponzoring je zaužívanou praxou predsedajúcich krajín a zároveň spôsob, ako zapojiť úspešné a renomované firmy do samotného predsedníctva,“ uvádza informačný portál MZV.

Zvýšené prepravné nároky počas výkonu predsedníctva pomôže pokryť 40 minivanov – 20 Peugeot Traveller a 20 Citroën Spacetourer. Modely predstavili na tohtoročnom bratislavskom autosalóne.

Čítajte aj: Rozkopávky a rekonštrukcie Bratislavy: Ako pokračujú prípravy na predsedníctvo?

Úspora aj reklama

„Takéto partnerstvo prináša benefity obom stranám,“ uviedlo MZV vo svojom newsletteri. Pre slovenské predsedníctvo v Rade EÚ je zapožičanie áut úsporou verejných prostriedkov. Pre sponzorov, spoločnosti Citroën Slovakia a Peugeot Slovakia, je to zase možnosť zviditeľniť sa pred zhruba 20-tisíc delegátmi, ktorí v tomto období pricestujú na Slovensko.

Počas predsedníctva bude možné vidieť „predsednícke minivany“ na ceste z bratislavského alebo viedenského letiska do centra mesta, ako aj v blízkosti miest konania podujatí. Najviac neformálnych zasadnutí sa odohrá v Redute, ale aj na Župnom námestí či v hoteli Bôrik.

Minivany pre potreby SK PRES musia spĺňať rozličné kritériá

Podmienkou napríklad je, že musia byť vyrobené v roku 2016 a spĺňať emisnú normu EURO 6 s max. 150 gramov CO2 na kilometer. Ďalšou podmienkou je, že musia odviezť minimálne osem ľudí, vrátane vodiča. Taktiež musia byť vybavené klimatizáciou a tónovanými sklami. Zapožičané vozidlá budú dodané v šedej, striebornej alebo čiernej farbe.

Čítajte aj: Ktoré miesta v Bratislave poslúžia európskym úradníkom?

Zdroj: newsletter/sk-pres

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM