KAW Krimi

Mám koronavírus, skapete! Pomätený muž ohrozoval policajtov

V prípade preukázania viny si môže muž posedieť za mrežami 3 až 8 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Mám koronavírus, skapete! Pomätený muž ohrozoval policajtov
Zdroj: Policajný zbor SR

Koncom minulého týždňa boli policajti privolaní na základe oznámenia do jedného z bytov v Karlovej Vsi, kde mal muž pod vplyvom alkoholu rozbíjať vybavenie bytu a s nožom v ruke ohrozovať ženu.

Reval, že má koronavírus

Muž sa po príchode hliadky PZ do bytu na policajtov rozbehol s kuchynským nožom v ruke, začal im vulgárne nadávať a zároveň sa nožom na nich zaháňať. Policajti muža vyzvali, aby od konania upustil a nôž odložil, avšak ten na výzvy nereagoval a v agresívnom a vulgárnom správaní pokračoval.

Muž mal po policajtoch vykrikovať že má „koronavírus“ a že „skapú“. Policajti voči mužovi použili v súlade s ustanoveniami zákona o policajnom zbore donucovacie prostriedky, muža spacifikovali a obmedzili na osobnej slobode. K zraneniu osôb v súvislosti s agresívnym správaním muža nedošlo. Muž bol eskortovaný na policajné oddelenie a po vykonaných úkonoch umiestnený v cele policajného zaistenia.

Zo strany vyšetrovateľa Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave IV bolo vznesené obvinenie zo zločinu útoku na verejného činiteľa a z prečinu nebezpečného vyhrážania 31-ročnému Lukášovi z Bratislavy. Za uvedené konanie mu hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov. Zároveň bol v tejto súvislosti spracovaný aj podnet k návrhu na jeho väzobné stíhanie. Po vyšetrení zadržaného muža lekárom bolo jeho nakazenie vírusom COVID-19 vylúčené.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM