Rôzne Správy Samospráva

Multifunkčná športová hala v Rači ešte stále nemá stavebné povolenie

Račania sa už nevedia dočkať novej multišportovej LBG arény, ktorá má vyrásť na Černockého ulici. Avšak, ešte budú musieť nejaký čas vydržať.

Ilustračný obrázok k článku Multifunkčná športová hala v Rači ešte stále nemá stavebné povolenie
8
Galéria
Zdroj: LBG arena

O plánovanej výstavbe športového komplexu, za ktorým stojí bývalý úspešný slovenský hokejista Ľubomír Višňovský, sme vás naposledy informovali v máji tohto roku. Projekt LBG arény sa vtedy po dvojročnom zdržaní pohol dopredu. Kedy sa však dočkáme nového športoviska, je nateraz otázne.

Zdĺhavé procesy

Višňovský v máji povedal, že keď dostane stavebné povolenie, do roka a pol chce arénu otvoriť. To ale zatiaľ nedostal, takže mu nezostáva nič iné, len čakať.

„Momentálne sa dopracováva projekt pre stavebné povolenie,“ povedala pre Bratislava24.sk hovorkyňa Rače Eva Miklánková s tým, že termín začatia výstavby sa zatiaľ nedá odhadnúť z dôvodu náročnosti povoľovacieho procesu v súvislosti aj s účastníkmi konania.

Unikátne športovisko

Súčasťou multifunkčného komplexu bude krytá plaváreň, zimný štadión či miesto pre fitnes. Vonku bude exteriérové multifunkčné ihrisko a v areáli sa budú nachádzať aj rozsiahle šatne pre všetkých športovcov. Fungovať tam budú detské krúžky, miesta pre oddych a reštaurácia s kaviarňou.

Obyvatelia Rače sa na nový športový komplex veľmi tešia. Slúžiť však bude aj ostatným Bratislavčanom. „Význam LBG arény pre mestskú časť je bezpochyby veľký. Multifunkčné moderné športovisko je pre Raču dôležité, a to nielen pre Račanov, ale aj pre obyvateľov z celej Bratislavy a okolia,“ dodala Miklánková.

Celkové náklady na výstavbu LBG arény sa odhadujú na 9 miliónov eur.

LBG arena
8
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM