KAW Rôzne Správy

Možnosti na štrngnutie vareným vínkom sa scvrkávajú: Končí už aj zimný Tyršák

Počet pozitívnych na koronavírus stúpa a situácia v Bratislave je vážna. Podujatia, ktoré lákali Bratislavčanov, sa zo dňa na deň rušia.

Ilustračný obrázok k článku Možnosti na štrngnutie vareným vínkom sa scvrkávajú: Končí už aj zimný Tyršák
14
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk

Zimný Tyršák si Bratislavčania neužili ani mesiac a už (11. decembra) zatvoril svoje brány. Rozhodol sa tak prevádzkovateľ na základe nepriaznivej epidemiologickej situácie. „Ak to situácia dovolí, možno sa uvidíme v januári. Želáme vám krásne Vianoce plné lásky,“ píše na sociálnej sieti organizátor zimných trhov na nábreží Dunaja.

Bezpečnosť nadovšetko

Primátor Bratislavy Matúš Vallo toto zodpovedné rozhodnutie víta. „Stánky na mestskom pozemku na Tyršáku boli povolené ešte v októbri, v čase ďaleko priaznivejšej epidemiologickej situácie, než akú tu máme dnes. Ambulantný predaj v nich prebiehal v súlade s dodnes platnými nariadeniami Úradu verejného zdravotníctva a prevádzkovateľ ešte nad rámec týchto požiadaviek zabezpečil aj kontrolovaný vstup, obmedzený počet zákazníkov a personál na kontrolu dodržiavania opatrení,“ vysvetľuje Vallo na sociálnej sieti.

Vláda včera ohlásila nové obmedzenia, vrátane zatvorenia terás reštaurácií. „Je logické, že v tejto situácii aj stánky na Tyršáku budú od rovnakého času zatvorené. Prvoradým záujmom do nasledujúcich dní je maximálna ochrana zdravia a bezpečnosti nás všetkých,“ dodáva primátor.

Na námestí sa jesť nebude

Jesť a piť sa nebude už ani pri pojazdných reštauráciách, tzv. food truckoch, na Hviezdoslavovom námestí. Mestská časť Bratislava-Staré Mesto s platnosťou od piatka (11. 12.) ruší súhlas s užívaním verejného priestranstva prevádzkovateľom týchto zariadení ponúkajúcich občerstvenie formou ambulantného predaja. Na štvrtkovom brífingu to vyhlásila starosta Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

„Reagujeme tak aj na odporúčanie hlavného epidemiológa, ale taktiež hlavného hygienika s tým, že spoločné stravovanie na verejnom priestranstve je považované za vysoko rizikové. Preto sme pristúpili k zrušeniu ambulantných predajov,“ povedala Aufrichtová.

Zimný Tyršák, umiestnený na mestskom pozemku na petržalskom nábreží Dunaja, bude od 11. decembra zatvorený. Vítam toto...

Posted by Matúš Vallo má rád Bratislavu on Thursday, December 10, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM