Rôzne Správy

Môže byť Mickiewiczova pokojnou ulicou plnou života? Príďte diskutovať o jej budúcnosti

Mickiewiczova ulica v centre Bratislavy by sa pokojne mohla stať príjemným miestom stretnutí, oddychu a zábavy. Zatiaľ je však len plná áut.

Ilustračný obrázok k článku Môže byť Mickiewiczova pokojnou ulicou plnou života? Príďte diskutovať o jej budúcnosti
2
Galéria

Mickiewiczova ulica v Starom Meste dnes slúži ako tranzitná ulica, málokto sa na nej zastaví a ak nejdete do nemocnice, ani veľmi nemáte prečo. To by sa mohlo onedlho zmeniť.

Zmena k lepšiemu

od roku 2016 architekti Tomáš Šebo a Igor Lichý mapujú kvalitu života na Mickiewiczovej ulici a v jej okolí. Snažia sa vytvoriť ideu, vďaka ktorej by sa tento priestor mohol zmeniť na príjemné, kultúrne, obchodné a rezidenčné centrum.

Ich myšlienka mala pozitívny ohlas nielen medzi verejnosťou, ale aj na magistráte. Pri hľadaní riešení na oživenie územia medzi Kollárovým a Americkým námestím spolupracovali architekti aj so študentami architektúry STU. Výsledkom bolo množstvo inšpiratívnych nápadov.

Prvými plánmi architektov z ateliéru Šebo Lichý sú jednoduché dopravné úpravy, reorganizácia dopravy, osadenie značiek a kvetináčov, ktoré by zabraňovali neregulovanému parkovaniu. Tieto opatrenia by pomohli znížiť počet áut a spomaliť život na ulici. Mesto je týmto návrhom naklonené a momentálne zvažuje pilotný projekt.

Zapojte sa do diskusie

Ak aj vás zaujíma budúcnosť Mickiewiczovej, príďte v stredu 31. januára o 18:00 hod. do Satori Stage, kde bude prebiehať verejné stretnutie pod názvom Môže byť Mickiewiczova príjemnou ulicou pre všetkých? Prítomných čaká prezentácia výsledkov nedávneho participačného procesu a výskumnej architektonickej štúdie, ktorá sa zamerala na mapovanie kvality života tejto významnej bratislavskej u­lice.

Okrem toho vám architekti predstavia dopravné riešenie, ktoré má upokojiť Mickiewiczovu ulicu a taktiež sa dozviete viac o pripravovanom podujatí WhatCity? na Mickiewičke. To je naplánované na 19. máj 2018 a hlavným bodom programu bude debata o možnej premene rušnej a tranzitnej Mickiewičky na príjemnejšie miesto pre obyvateľov i návštevníkov Starého Mesta.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM