KAW Rôzne Správy

Most pre PEŠÍCH prepojí Nové LIDO s centrom Bratislavy: Pozrite si víťazné návrhy

Vyberať sa bude aj spomedzi študentských návrhov. Ktorý z nich vás zaujal najviac?

Ilustračný obrázok k článku Most pre PEŠÍCH prepojí Nové LIDO s centrom Bratislavy: Pozrite si víťazné návrhy
6
Galéria

Developer J&T Real Estate (JTRE) vyhlásil v spolupráci so Stavebnou fakultou a Fakultou architektúry a dizajnu Slovenskej technickej univerzity v Bratislave i Katedrou architektonickej tvorby Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave študentskú súťaž na najlepší návrh pešieho mosta cez Dunaj.

Súťaž študentov je už na konci. Ich návrhy ukázali, ako môže vyzerať prvý promenádny most v Bratislave. Developer ich zverejnil na svojom webe.

Unikátny pohľad na mesto

Myšlienka vybudovať v Bratislave prvý peší most nadväzuje na plánované rozšírenie centra mesta aj na pravý breh Dunaja. „Promenádny most má fyzicky zavŕšiť prepojenie nových častí centra a zároveň sa stať samostatne fungujúcim pobytovým verejným priestorom, ktorý ponúkne obyvateľom a návštevníkom Bratislavy unikátny pohľad na mesto priamo z Dunaja,“ uvádza developer projektu.

Promenádny most má medzi Starým mostom a Mostom Apollo spojiť centrálne námestie budúcej štvrte Nové Lido s Námestím M. R. Štefánika.

Porota, ktorá súťažné návrhy hodnotila, zistila, že študenti zvolili dva druhy prístupov. "Veľmi reálny, so zodpovedným statickým riešením a snahou o komplexný architektonicko-inžiniersky návrh a výrazné koncepčné návrhy súvisiace s otázkami, ktoré neboli priamo v zadaní – umiestnenia a typu premostenia ako propeler, neviditeľný most, tunel alebo ostrovy,“ píše sa v hodnotení poroty, ktorá uprednostnila reálne návrhy s komplexným technickým riešením.

Viac o projektoch v Bratislave

Pozrite si návrhy študentov v galérii:

Vizualizácie promenádneho mosta - študentské návrhy
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM