Správy Samospráva

Moderné lavičky aj "leháro" pri vode. Kde v Bratislave si môžeme užívať takýto úžasný relax?

Jar si v hlavnom meste užívame radi aj pri jazerách. Okolie jedného z nich sa práve mení na ešte príjemnejšie miesto na oddych.

Ilustračný obrázok k článku Moderné lavičky aj "leháro" pri vode. Kde v Bratislave si môžeme užívať takýto úžasný relax?
7
Galéria

Pomaly snáď prídu aj teplejšie jarné dni, ktoré sú ideálne na prechádzky či relax pri vode. Môžete si ho užiť napríklad pri Štrkoveckom jazere, kde pribudol mobiliár, ktorý môžu využívať všetci obyvatelia aj návštevníci Ružinova.

Relax aj šport

Samospráva Ružnova prišla s projektom, ktorý rozdelil brehy Štrkoveckeho na viacero zón – oddychovú zónu pri Drieňovej ulici, promenádu, funky zónu pri Ružinovskej ulici, prírodnú zónu pri Areáli Radosť a športovú bežeckej trase.

V všetkých zónach pribudli zaujímavé novinky. Relax na brehu pri promenáde si budeme môcť užívať na nových ležadlách, za bufetom Lodenica pribudnú dva stoly so stoličkami na posedenie pod korunami stromov. Pozornosť návštevníkov už pár dní pútajú aj moderné lavičky s názvom „LAVA“. Niekomu môžu pripomínať ležiacu postavu, iným veľký kameň.

Pribudnú ďalšie lákadlá

A chystajú sa aj ďalšie zmeny. „V oddychovej zóne pri Drieňovej ulici budú osadené dve piknikové zostavy (stôl s lavicami) a 3 ks stolíkov so stolovou hrou. Funky zóna pri Ružinovskej ulici bude ozvláštnená veľmi zaujímavým moderným farebným mobiliárom, ale samozrejme funkčným, slúžiacim na posedenie,“ predstavuje projekt starosta Ružinova Martin Chren.

Zaujímavé budú isto aj dve veľké oranžové lavičky v tvare „Z“, ktoré podľa slov starostu budú ako stvorené k “chillovaniu” s výhľadom na jazero.

„Pri brehu jazera bude voľne umiestnených 10 kusov farebných taburetiek, ktoré budú slúžiť tiež na posedenie. Pri bežeckej trati vytvoríme dve workoutové miesta, kde si budú môcť športujúci ponaťahovať svaly alebo aj zacvičiť. Na týchto dvoch stanovištiach budú osadené dve zostavy zamerané na precvičenie vrchnej časti tela a brušných svalov,“ sľubuje Martin Chren.

Podľa ružinovskej samosprávy sa ráta aj s rekonštrukciou bežeckej dráhy. Na víkendy by tiež mohol byť pre verejnosť sprístupnený športový areál na ZŠ Drieňová.

Mohlo by vás zaujímať

Nový mobiliár pri Štrkoveckom jazere v Ružinove
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM