Správy Samospráva

Volejbalové ihrisko ako na pláži: Chátrajúci školský areál skrásnel

Keď sa deti vrátia po pandémii do školy, nájdu vynikajúce podmienky na rôzne druhy športov.

Ilustračný obrázok k článku Volejbalové ihrisko ako na pláži: Chátrajúci školský areál skrásnel
10
Galéria
Foto: Eva Sládková / Zdroj: Dnes24.sk

Areál Základnej školy Rajčianska vo Vrakuni dostal novú podobu. Samospráva vynovila tamojšiu bežeckú dráhu s doskočiskom a pridala rôzne preliezačky a športoviská pre deti aj mládež. Dá sa tam hrať beach volejbal, basketbal aj futbal.

Pozor na vandalov

„Areál školy dlhé roky chátral a dnes máme z areálu úžasný moderný športový priestor,“ teší sa starosta mestskej časti Martin Kuruc, ktorý sľubuje, že v najbližších dňoch mestská časť tiež upraví terén a vysadí trávu.

„Priatelia, chcel by som osloviť Vás všetkých, ktorým záleží, kde trávia voľné chvíle. Tých, ktorí radi športujú, alebo učia svoje deti športovať. Tých, ktorí sa po toľkých rokoch dočkali nového športového areálu. Chráňme si to. Nedovoľme, aby niekto zničil alebo naschvál poškodzoval nový areál. Je určený pre všetkých,“ dodáva starosta.

Areál základnej školy neslúži len žiakom. Popoludní a cez víkendy je prístupný širokej verejnosti. Keďže má Vrakuňa už viacero skúseností s vandalmi, starosta sa obáva najhoršieho.

„Obraciam sa na Vás znova a znova s apelom, chráňme spoločne veci, ktoré slúžia všetkým. Rešpektujte preto prosím aj pásky po vysadení trávy, lebo ak ju hneď teraz pošliapete, tak určite nevyrastie,“ uzatvára Martin Kuruc.

Život vo Vrakuni

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM