Rôzne

Minulý rok sme tvrdli v zápchach stovky hodín. A môže to byť ešte horšie!

Cieľom mesta je v roku 2018 opraviť 100 km jazdných pruhov. Opravy si vyžiadajú obmedzenia, ktoré nás môžu na cestách zdržať ešte viac.

Ilustračný obrázok k článku Minulý rok sme tvrdli v zápchach stovky hodín. A môže to byť ešte horšie!
3
Galéria
Zdroj: Bratislava Works

V Bratislave musí vodič stráviť v kolóne približne 32 minút za deň, čo ročne predstavuje 122 hodín. Vyplýva to z analýzy výrobcu navigácií TomTom, ktorý sleduje dopravnú situáciu v mestách.

Toto číslo pravdepodobne v tomto roku ešte narastie. Mesto totiž opravuje hlavné cesty a začalo sa aj s prestavbou Mlynských nív. Každá z rekonštrukcií si vyžiada väčšie či menšie dopravné obmedzenia.

Rekonštrukcia ulice Mlynské nivy

V prípade rekonštrukcie ulice Mlynské nivy k uzávere ulice nedôjde, dôjde iba k zúženiu jazdných pruhov, pričom počet jazdných pruhov ostane zachovaný. Na ulici bola od 2. mája úplne vylúčená trolejbusová doprava, a to v úseku od križovatky so Svätoplukovou ulicou po križovatku s Ulicou 29. augusta. Dopravný podnik zaviedol náhradné linky a trasy MHD.

Prvá etapa prestavby Mlynských nív by mala trvať do novembra tohto roka. Celá rekonštrukcia ulice má byť dokončená na jeseň 2019.

Rekonštrukcie ciest

Aktuálne prebieha oprava jednej z týchto radiál – Panónska cesta, ktorá by mala byť ukončená 27. mája.

V sobotu 12. mája začalo mesto s opravou ďalšej z hlavných dopravných tepien Bratislavy – Hodonínskou cestou. Oprava Hodonínskej sa bude realizovať v ôsmich etapách a potrvá približne mesiac. Vodiči musia počítať s obmedzeniami.

Na Lamačskej sa okrem výmeny povrchu vozovky, menia aj kanalizačné vpuste a opravujú poškodené obrubníky.

Opravy ciest a chodníkov

Celkovo v roku 2018 bude v hlavnom meste opravených 100 km jazdných pruhov. Do opráv komunikácií investuje hlavné mesto 16 miliónov eur, a to 7 mil. z rozpočtu mesta a 9 mil. eur je vládna dotácia.

Aktuálne opravy ciest a chodníkov v meste môžete sledovať prostredníctvom sociálnej siete na Bratislava Works. V lokalitách, kde je to možné, prebiehajú práce aj počas víkendov či v nočných hodinách. Väčšinu z plánovaných opráv ciest bude hlavné mesto realizovať cez letné prázdniny, aby sa tak čo najmenej zaťažovala doprava a mobilita v meste.

Informácie o aktuálnych rozkopávkach a uzávierkach nájdete TU.

Kolóny v Bratislave sa tvoria v dopravných špičkách, za nepriaznivého počasia, počas dopravných nehôd, ale aj keď na ceste nie je žiadna nehoda. Počas rekonštrukcií, v čase uzávierok a obmedzení, šoféri zvyčajne znervóznia. Opravám ciest sa síce každý teší, ale vzhľadom na ich načasovanie a množstvo hrozí riziko dopravného kolapsu. Buďte preto trpezliví.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM