Samospráva

Mimoriadna situácia na Devínskej ceste skončila. Problémový úsek spevnili

Takmer dva roky trvajúca mimoriadna situácia na Devínskej ceste sa skončila. Starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová ju odvolala z dôvodu ukončenia sanačných prác na zosunutom svahu.

Ilustračný obrázok k článku Mimoriadna situácia na Devínskej ceste skončila. Problémový úsek spevnili
Zdroj: TASR

Hoci je nebezpečenstvo ohrozenia zdravia a majetku ľudí na tomto mieste zažehnané, posudky svahu upozornili na ďalšie pohyby podložia.

„Mimoriadnu situáciu na Devínskej ceste, ktorá je v katastrálnom území Karlovej Vsi, sme odvolali. Mestská časť Karlova Ves preto prešla do normálneho prevádzkového režimu. Od Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy však budeme žiadať sanáciu ďalších dvoch úsekov tejto frekventovanej cesty,“ informovala starostka Dana Čahojová.

Hlavné mesto žiada uzatvorenie komunikácie

Tamojší obyvatelia majú právo na prístup motorových vozidiel až k svojim nehnuteľnostiam, hlavné mesto tam však žiada uzatvorenie komunikácie. Znemožnilo by to prístup vozidlám zimnej údržby ako aj autám, ktoré odvážajú komunálny odpad, s čím Karlova Ves nesúhlasí.

„Magistrát hl. mesta by mal zabezpečiť zaradenie komunikácie Nad Sihoťou do siete miestnych komunikácií a následne ju zveriť do správy mestskej časti,“ upozorňuje dopravná inžinierka Karlovej Vsi Tatiana Kratochvílová.

Ukončené sanačné práce prebiehali od jarných mesiacov. K mimoriadnej situácii došlo 4. septembra 2014, keď sa zosunul svah v dĺžke vyše 15 metrov. Sanačné práce finančne podporil Environmentálny fond Ministerstva životného prostredia SR.

Čítajte aj: Bratislavčania sa konečne dočkajú: Svah nad Devínskou cestou začali sanovať

Ilustračný obrázok

Izolovaní obyvatelia Žizkovej ulice: Po zosuve svahu
5
Galéria
Foto: Ľuba Lesná / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM