Nina Táborská Samospráva

Bratislavčania sa konečne dočkajú: Svah nad Devínskou cestou začali sanovať

Mesto začalo sanovať nebezpečný svah nad Devínskou cestou, na opravu ktorého získalo peniaze z Enviromentálneho fondu. Zemina a blato sa zosunuli do priestoru medzi ulicou Nad Sihoťou a Devínskou cestou ešte v septembri 2014.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčania sa konečne dočkajú: Svah nad Devínskou cestou začali sanovať
Zdroj: TASR

Problematický svah nad Devínskou cestou už viac nebude trápiť Bratislavčanov. Tento týždeň začalo mesto s geologickými prácami na sanácii svahu, na ktoré získalo financie z Environmentálneho fondu. Výška dotácie na rok 2016 bola vyčíslená na približne 101-tisíc eur s päťpercentnou spoluúčasťou mesta.

„Som veľmi rád, že sme postúpili v riešení problému a začali so sanačnými prácami na tomto problematickom úseku cesty smerom na Devín, ktorý tak viac nebude ohrozovať bezpečnosť obyvateľov Karlovej Vsi a prispeje k zvýšeniu ich komfortu a kvality života,“ informoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Zhotoviteľom geologických prác bude spoločnosť ENVIGEO, a.s., pričom odborný geologický dohľad bude vykonávať Prírodovedecká fakulta UK v Bratislave (Katedra inžinierskej geológie).

Svah nad Devínskou cestou má byť predbežne dokončený v júni 2016. Mesto Bratislava poslalo ešte koncom októbra 2015 žiadosť na Environmentálny fond o dotáciu na rok 2016 na projekt sanačných prác vrátane odborného geologického dohľadu v lokalite nad Devínskou cestou. Dotácia bola mestu priznaná na začiatku roku 2016.

Čítajte tiež: Bratislavčania si môžu oddýchnuť na 13-tich nových lavičkách

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM