Rôzne

Milujete levanduľu? Nežnú rastlinku si môžete nazbierať na Záhorí

Ak sa poponáhľate, určite ešte stihnete Deň otvorených dverí na fialových poliach. Okrem zbierania levandule sa môžete v záplave voňavých rastlín aj odfotografovať.

Ilustračný obrázok k článku Milujete levanduľu? Nežnú rastlinku si môžete nazbierať na Záhorí
7
Galéria

Ak aj vás láka vôňa a nežný vzhľad levandule, máte ešte dnes (25. júna) jedinečnú možnosť nazbierať si ju na farme Levanduland v Malých Levároch na Záhorí. A nielen to. Fialové pole môžete využiť ako výraznú kulisu originálnych fotografií.

Fialové pole pre každého

Okrem možnosti nazbierať si dva druhy levandule lekárskej sa od odborníkov, ktorí sa roky venujú jej pestovaniu, dozviete aj to, ako sa fialová rastlinka strihá a ako sa o ňu treba starať.

„Dozviete sa, na čo všetko levanduľu môžete použiť a taktiež na vás budú čakajú rôzne levanduľové dobroty a produkty, všetko vyrobené z levandule priamo z nášho políčka! A nebude chýbať ani ochutnávka levanduľového vínka a likéru a autentická provensálska atmosféra,“ pozývajú na levanduľové pole organizátori zaujímavej akcie.

Ak už ste si svoj fialový „úlovok“ nabrali do tašiek, môžete si z farmy odniesť pamiatku v podobe úžasnej fotografie. V Malých Levároch prichystali množstvo tematických rekvizít, ktoré pri kompozícii fotografie vynikajúco využijete.

Na samozber budete potrebovať svoju vlastnú nádobu, máte však aj možnosť zakúpiť si tašku pri vstupe do areálu a nazbierať si toľko levandule, koľko sa do nej zmestí. Nožnice vám požičajú na mieste.

„Nie je povinné si zakúpiť tašku na samozber, návštevníci sa k nám môžu prísť len pozrieť alebo sa odfotografovať a užiť si atmosféru,“ pripomínajú majitelia farmy.

Levanduľa zo Záhoria

Projekt „Levanduľa zo Záhoria“ funguje od roku 2014 v rekreačnej oblasti Rudava. Odštartoval vysadením 1500 sadeníc na poli s veľkosťou jedného hektára.

„K tejto krásnej záľube nás priviedla láska k prírode a k tejto voňavej rastlinke s veľkým potenciálom a možnosťami využitia. Dlhodobou, náročnou a poctivou prácou sme vytvorili výnimočné miesto, z ktorého putujú kvalitné domáce produkty až na váš stôl,“ prezradili majitelia farmy na svojej webovej stránke.

Levanduľové pole nájdete za obcou Malé Leváre. Dovedú vás k nemu informačné tabule s názvom LEVANDULAND.

pondelok / od 9:00 do 20:00 hod. / Levanduland za obcou Malé Leváre

Levanduland
7
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM