Rôzne Správy

FOTO: Na Obchodnej ulici rozvoniava levanduľa, nenechajte si ujsť festival v odtieňoch fialovej

Ak máte radi arómu fialovej rastlinky a všetko, čo s ňou súvisí, nenechajte si ujsť Levanduľový festival v centre mesta. Ponúka sušené kvety, ručné výrobky aj lákadlá pre maškrtné jazyky.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Na Obchodnej ulici rozvoniava levanduľa, nenechajte si ujsť festival v odtieňoch fialovej
14
Galéria

Vidieť fialové polia Provensálska je neprekonateľný zážitok pre všetky zmysly. Za levanduľou však nemusíte cestovať až do ďalekého Francúzska. Stačí zájsť na Obchodnú ulicu, kde si až do nedele môžete vychutnať voňavú atmosféru Levanduľového festivalu.

Voňavá ponuka

Organizátori pripravili okrem množstva ručných výrobkov z levandule aj kozmetiku a oleje s prídavkom tejto rastliny. Na pultoch predavačov objavíte aj voňavé vankúšiky a desiatky dekoratívnych predmetov s vyobrazením jemnej fialovej rastlinky. Vo dvore nájdete tiež originálnu Levanduľovú kaviareň, kde môžete ochutnať víno s levanduľou, kávu s levanduľovým korením, levanduľový banán so zmrzlinou, levanduľový sorbet, sekt s levanduľou, levanduľovú limonádu a iné dobroty.

Levanduľový tip

Z levandule sa vyrába aj olej, ktorý má schopnosť zregenerovať unavené svaly a telo a tiež pomáha pri popáleninách či spálení sa na slnku. Vôňa fialovej rastlinky príjemne upokojuje, takže ak si vložíte malé množstvo do vankúša, privodí vám krásne sny a pokojný spánok. Môžeme sa s ňou stretnúť aj ako s prísadou v parfumoch. Pôsobí blahodarne na nervový systém, bolesti hlavy. Pri reume sa odporúča levanduľový kúpeľ, ktorý zlepšuje krvný obeh.

do nedele / Obchodná ulica 66 / vstup voľný

Levanduľový festival 2018
14
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM