Jakub Haršany Rôzne

Milovníci piva si u Jakuba určite prídu na svoje

Dali by ste si dobre vychladené čapované pivo? V tom prípade si hostinec Richtár Jakub, kde čapujú svoje vlastné pivo, stopercentne zamilujete.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci piva si u Jakuba určite prídu na svoje
Zdroj: internet

Ľudia už dávno nepijú len klasické pivá, ktoré nájdeme na každom kroku. Čoraz viac ich ochutnáva aj netradičné remeselné pivá z vlastných pivovarov.

Prvý pivovar v Bratislave

Jedným z podnikov, kde si varia vlastné pivo je hostinec Richtár Jakub. Nachádza sa na Moskovskej ulici v bratislavskom Starom Meste neďaleko autobusovej stanice Mlynské Nivy či Medickej záhrady. Práve tento hostinec sa môže pochváliť tým, že je vôbec prvým minipivovarom v Bratislave.

Pivovar dostal názov podľa významného rodu bratislavských richtárov. Jakub I. bol prvým zvoleným richtárom po udelení veľkého mestského privilégia Bratislave v roku 1291. Jeho potomok Jakub II. si zase nechal postaviť dom ktorý sa neskôr stal základom dnešnej Starej radnice. Rod Jakubovcov vládol mestu takmer sto rokov.

Prvý bratislavský minipivovar vznikol v roku 2009. Hostinec Richtár Jakub, ktorý je „výčapom“ pivovaru otvorili koncom roka 2010. Čapujú tu pivá vlastnej výroby pod názvami Jakub, Anna či Katarína. Tieto pivá sú do výčapu vedené priamo z pretlačného tanku, aby nestratili ani kúsok zo svojej chuti. Okrem vlastných pív, sú v ponuke aj pivá z malých českých a slovenských pivovarov.

Okrem piva aj niečo pod zub

Ako isto vieme, k dobrému pivu patrí aj niečo pod zub. Hostinec ponúka tradičné jedlá k pivu. Ochutnať tu môžete pečené rebrá, nakladaný hermelín, zemiakové placky, utopencov či grundle – pražené rybičky. Kvalita jedál nie je na takej úrovni ako pivo, ale predsa len je to v prvom rade piváreň.

Priestory podniku sú dostatočne veľké, takže miesto sa určite vždy nájde. Otvorené je každý deň okrem nedele od 16. do 22. hodiny. Podnik láka okrem gurmánov, ktorí si sem prichádzajú vychutnať kvalitné pivo, aj každého, kto si chce len tak vypiť dobre vychladený zlatý mok, niečo si zobnúť a zabaviť sa s priateľmi.

Čítajte aj: Neďaleko autobusovej stanice stojí podnik, ktorý zažil kadečo

Pivovar Richtár Jakub
8
Galéria
Zdroj: internet
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM