Adriana Banásová Rôzne

Milovníci kávy si prídu na svoje i za volantom. Čerpacia stanica OMV prichádza s novou exkluzívnou značkou kávy

V súčasnosti, popri ťažkej konkurencií čerpacích staníc, si už motoristi vyberajú značku benzínovej pumpy nie len podľa ceny, ale aj podľa kvality služieb. Tie chce značka OMV podľa slov marketingových manažérov neustále zlepšovať.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci kávy si prídu na svoje i za volantom. Čerpacia stanica OMV prichádza s novou exkluzívnou značkou kávy
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk

Aj preto sa spoločnosť rozhodla vyjsť na trh s novou, podľa ich slov lepšou kávou VIVA CAFE, ktorá tak nahradila pôvodnú značku Afro cafe. K atraktivite prostredia čerpacej stanice totiž prispieva aj chvíľa pri šálke výbornej kávy.

Exkluzivita

OMV VIVA prichádza medzi zákazníkov s exkluzívnou kávou, ktorá je dostupná len na čerpacích staniciach OMV a neplánuje sa rozšíriť do iných kaviarní či konkurenčných benzínových púmp.

Nová VIVA CAFE je výsledkom minuloročnej práce špecialistov – baristov, ktorí ochutnávaním rôznych druhov káv vybrali tú najlepšiu, výsledkom čoho je káva pražená v Taliansku v pražiarňach Gimoka.

Prečítajte si tiež: Kávičkári sa konečne dočkali! Viete, kde v Bratislave si kúpite obľúbenú kávu značky Starbucks?

„Prvý dúšok bol jemne horký, príjemný, káva ma ako baristu s dlhoročnou praxou vôbec neurazila, nezanechala vo mne negatívny pocit, ani dochuť po dopití nebola nepríjemná,“ zhodnotil kávu Lukáš Jakubec.

„Charakteristickou vlastnosťou je likérová až mierne tabaková aróma, výrazná plná chuť s dlhou tabakovou dochuťou,“ dodal.

Návštevníci majú na výber z piatich druhov káv – malé ( 8 gramov kávy ) a veľké espresso (12 gramov kávy), capuccino, latte macchiato a espresso macchiato. Kávu nemusíte dopiť hneď na mieste v priestoroch kaviarne ale môžete si ju vziať aj so sebou.

Najväčší kaviarenský reťazec

„Je to káva vyrobená pre „bežný jazyk“ s príjemnou chuťou a arómou, po ktorej dopití vám nebúši srdce,“ uviedol marketingový manažér Michal Janda.

Spoločnosť OMV, ktorá vstúpila na slovenský trh v roku 1991 tvorí so svojimi čerpacími stanicami 18 percentný podiel na trhu. Jej 60 obchodov VIVA, ktoré fungujú od roku 1994, patria medzi najväčší kaviarenský reťazec na Slovensku.

Podľa tvrdenia spoločnosti je kvalita kávy dôležitá, nakoľko na ich čerpacích staniciach v deviatich krajinách sveta vypijú zákazníci ročne 30 miliónov šálok.

Hoci podľa slov manažérov spoločnosti nepatrí OMV cenou benzínu medzi low-costové čerpacie stanice, dúfajú, že kvalita kávy priláka nových zákazníkov.

Prečítajte si tiež: Fenomén Starbucks už aj v Bratislave! Pozrite sa, ako vyzerá automat na obľúbenú kávu a koľko za ňu zaplatíte

Káva na čerpacích staniciach OMV
2
Galéria
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM