Jakub Haršany Rôzne

Miesto, z ktorého vám bude behať mráz po chrbte

V bratislavskom Lamači sa nachádza opustená budova, ktorej priestory sú ako vystrihnuté z hororového filmu.

Ilustračný obrázok k článku Miesto, z ktorého vám bude behať mráz po chrbte
Zdroj: Facebook

Táto opustená a schátralá budova nie je len tak hocijaká budova. Ide o nedostavanú vodáreň, ktorú v starej časti Lamača začali stavať niekedy v 70. rokoch minulého storočia. Doteraz však nie je dostavaná.

Miesto ako z hororu

V súčasnosti zostal po vodárni len betónový skelet s obrovskými priestormi v podzemí. Celkovo pôsobí budova ako keby sa mala čo chvíľa rozpadnúť. Vonkajšie múry budovy, ale aj steny vo vnútri sú takmer kompletne pomaľované a popísané sprejermi. Miestnosti sú plné špiny, rozličných odpadkov a bordelu.

Vnútorné priestory majú svoju tajomnú atmosféru a slabšie povahy by do podzemných miestností zrejme ani nevkročili. Pokojne by sa tu mohli točiť hororové filmy.

Správu nad objektom má hlavné mesto

Objekt nie je chránený, ani oplotený. Nečudo teda, že sa tam pomaly nasťahovali bezdomovci, ktorí si z nedostavanej vodárne urobili svoj domov. Takisto sem zvykli chodiť partie hrajúce airsoft, ktoré si všimli potenciál objektu. Okolité priestory, spolu s tajomnými a tmavými miestnosťami vo vnútri budovy, sú priam ideálnym miestom pre podobné hry.

Priestory však môžu byť aj nebezpečné. Tým, že objekt nie je oplotený, môže sa do rozpadnutej budovy dostať ktokoľvek a pri troche nepozornosti si privodiť nepríjemné zranenie.

Hoci sa vodáreň nachádza na území mestskej časti Lamač, správu nad objektom má Hlavné mesto SR Bratislava. Čo bude s rozpadnutou budovou však nevieme. Na magistráte sme sa konkrétnej odpovedi nedočkali. „O jej stave vieme, chceme ho vyriešiť v spolupráci s Bratislavskou vodárenskou spoločnosťou. O akýchkoľvek posunoch budeme informovať,“ dozvedeli sme sa od hovorkyne hlavného mesta Ivany Skokanovej.

Čítajte aj: Pamiatky po povodniach ostali na múroch domov

Opustená vodáreň v Lamači
4
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM