Správy Samospráva

Miest na PARKOVANIE je v Bratislave stále málo: Bude sa dať opäť odstaviť auto na Filiálke?

V súčasnosti je tam opäť prázdna a nevyužívaná plocha a vedenie mestskej časti by chcelo, aby opäť mohla slúžiť miestnym obyvateľom.

Ilustračný obrázok k článku Miest na PARKOVANIE je v Bratislave stále málo: Bude sa dať opäť odstaviť auto na Filiálke?
Zdroj: Facebook.com/Rudolf Kusý

Nové Mesto by chcelo obnoviť legálne parkovanie na Filiálke. Na sociálnej sieti o tom informuje starosta Nového Mesta Rudolf Kusý. Uzavretie Filiálky od Šancovej ulice koncom minulého roka podľa neho nepomohlo nikomu a ničomu, miestnym obyvateľom to však skomplikovalo parkovanie.

Viac miest na parkovanie

Dočasná plocha na parkovanie na časti Filiálky vznikla dohodou medzi mestskou časťou, ministerstvom dopravy a železnicami v súvislosti s majstrovstvami sveta v ľadovom hokeji v roku 2011. „Pomáhalo to ľuďom, ktorí žijú v Unitasoch, domoch z 30. rokov 20. storočia, keď sa nepredpokladalo, že na jednu domácnosť budú pripadať jedno až dve autá. Títo Novomešťania nemajú kde parkovať a nie je to ich vina,“ konštatuje Kusý.

V súčasnosti je tam opäť prázdna a nevyužívaná plocha a vedenie mestskej časti by chcelo, aby opäť mohla slúžiť miestnym obyvateľom.

Samospráva by si tam vedela predstaviť napríklad aj park, starosta však poznamenáva, že s výsadbou stromov či podobnými úpravami železnice ako vlastník pozemku dlhodobo nesúhlasia. Preto mestská časť uvažuje nad možnosťou obnovy parkovania.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM