KAW Krimi

VYSTRAŠENÍ vodiči: Neuveriteľné, v Bratislave sa už FALŠUJÚ aj oznamy o POKUTE

Polícia zaznamenali viaceré telefonáty od obyvateľov hlavného mesta, ktorí sa pýtali na oznamy za stieračmi. Išlo najmä o centrum.

Ilustračný obrázok k článku VYSTRAŠENÍ vodiči:  Neuveriteľné, v Bratislave sa už FALŠUJÚ aj oznamy o POKUTE
Zdroj: TASR

Mestská polícia eviduje v posledných dňoch viacero otázok, ktoré sa týkajú falošných oznamov o nesprávnom parkovaní. Oznamy sú vytlačené na kancelárskom papieri a umiestnené za stieračmi. Informujú o zaznamenaní v systéme BPS a.s. a o udelení pokuty 85 eur. Bratislava24 o tom informoval vedúci oddelenia komunikácie mestskej polície Peter Borko.

„Text týchto oznamov môže pomýliť ľudí. Radi by sme upozornili verejnosť, že mestská polícia takéto oznamy za stierače nekladie, nerobia to ani parkovací asistenti v regulovaných zónach PAAS. Taktiež nejde o oznamy spoločnosti BPS PARK, a.s., ktorá reguluje parkovanie v časti Starého Mesta,“ upozorňuje Borko.

Polícia ďalej uvádza, že obsah oznamov je plný nezmyslov, ktoré nemajú oporu v zákonoch. Použité sú zlé údaje, v texte sa nachádzajú chyby a je uvedené aj nesprávne telefónne číslo na políciu.

Z formátu vyhotovenia taktiež vidieť, že ide o neodbornú a laickú prípravu oznámení. Takto zhotovené dokumenty však môžu ľudí oklamať.

Mestská polícia a parkovací asistenti využívajú spolu tri druhy nálepiek, ktoré majú informatívny charakter a jedno oznámenie. „Prostredníctvom oznamov na vozidlách nebudeme nikdy verejnosť žiadať o úhradu pokuty. Všetky peňažné operácie je možné riešiť len s policajtmi v teréne, kedy vám vydajú bloky v príslušnej hodnote pokuty, na jednotlivých okresných veliteľstvách, kam vás zavolajú s účelom prejednania priestupku alebo na základe doručenej pokuty na adresu majiteľa vozidla aj s odôvodnením,“ vysvetľuje mestská polícia.

Farebné nálepky a pokuty

Mestská polícia s parkovacími asistentmi PAAS využíva tri druhy informačných nálepiek a jedno oznámenie. V hlavnom meste sa môžete najčastejšie stretnúť so žltými nálepkami, ktoré informujú o zablokovaní imobilizérom.

Po spustení regulovaného parkovania v zónach PAAS si mohli šoféri na oknách vedľa miesta vodiča nájsť informatívnu nálepku o spáchaní priestupku. Tie už nahradili oranžové nálepky s informáciou o tom, že im bude udelená pokuta prostredníctvom inštitútu objektívnej zodpovednosti.

„Mimo regulovaných zón PAAS začne v týchto dňoch mestská polícia využívať svetlomodré nálepky, ktorými bude vodičov informovať o spáchaní priestupku a o tom, že sme ich zaznamenali v rámci kontroly, ktorá využíva inštitút objektívnej zodpovednosti. Stretnúť sa môžete aj s oznámením, kedy vás príslušné okresné veliteľstvo vyzve na prejednanie priestupku. Vo všetkých prípadoch sa môžete obrátiť na linku 159, kde vám operátori poskytnú ďalšie informácie,“ spresňuje Borko.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Oznámenia o pokute v Bratislave
2
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Bratislava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM