KAW Rôzne

Vlak by ste už zmeškať nemali. MHD pod Hlavnou stanicou bude rýchlejšia!

Doposiaľ autobusy a trolejbusy čakali na zelenú spolu s autami, ktoré pokračovali ďalej a na najbližších semaforoch nemuseli zastavovať na červenú.

Ilustračný obrázok k článku Vlak by ste už zmeškať nemali. MHD pod Hlavnou stanicou bude rýchlejšia!
8
Galéria
Zdroj: DPB, a. s.

Bratislavský dopravný podnik (DPB) vstupuje do nového roka s ďalšími vylepšeniami MHD. Tentoraz by ste sa mali rýchlejšie dostať na Hlavnú stanicu, ale aj na Kramáre a do Dúbravky.

Semafor pre MHD

Rýchla MHD je pre každú metropolu veľmi dôležitá. DPB sa preto rozhodol v nadväznosti na vybudovanie BUS pruhu na Štefánikovej ulici umiestniť semafor pre MHD. Nainštalovaný by mal byť už v najbližších dňoch.

Semafor by mal autobusom a trolejbusom skrátiť cestu na Hlavnú stanicu, na Kramáre či do Dúbravky.

Doposiaľ totiž autobusy a trolejbusy čakali na zelenú spolu s autami, ktoré pokračovali ďalej a na najbližších semaforoch nemuseli zastavovať na červenú. „Naše spoje však hneď za ním majú zastávku, a tak toto čakanie bolo zbytočné, resp. spôsobovalo “padnutie” červenej, než zo zastávky vyrazili ďalej,“ uvádza DPB na sociálnej sieti.

Po týchto zmenách by sa teda MHD mala zrýchliť a svoj vlak by ste mali stihnúť.

Chodci, pozor!

DPB ďalej upozorňuje, aby si chodci dali dobrý pozor pri prechádzaní cez cestu. „Chceme apelovať na chodcov, aby nevstupovali do vozovky na červenú – podobný semafor umiestnený na Račianskom mýte, ktorý umožňoval prejazd trolejbusom naopak po naskočení červenej pre autá, spôsobil niekoľko nehôd s chodcami,“ pripomína DPB.

Ilustračná foto

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM