Správy

Mestskí policajti dohliadnu na bezpečnosť detí počas posledného školského dňa

Žiakov čaká posledný deň v tomto školskom roku. O ich bezpečnosť sa postarajú policajti, ktorí budú hliadkovať v okolí 15 základných škôl.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti dohliadnu na bezpečnosť detí počas posledného školského dňa
Zdroj: TASR

Počas posledného školského dňa sa budú bratislavskí mestskí policajti starať o bezpečnosť detí v okolí 15 základných škôl. Informoval o tom hovorca mestskej polície v Bratislave Peter Pleva.

Mestská polícia v hlavnom meste už niekoľko rokov realizuje preventívny projekt Bezpečná cesta do školy. „Najmä v ranných hodinách dohliadame na to, aby motoristi neohrozovali a neobmedzovali na priechodoch pre chodcov školákov a umožnili im bezpečne dostať sa z jednej strany cesty na druhú do svojich škôl,“ povedal náčelník bratislavskej mestskej polície Ivan Lechner.

Učia deti dopravnú výchovu

Policajti sa však venujú deťom aj v rámci dopravnej výchovy. „Tú sme na školách a v predškolských zariadeniach rozbehli už koncom tohtoročného apríla. S mobilným dopravným ihriskom sme navštívili 25 škôl a dopravnou výchovou prešlo približne 2 300 žiakov," prezradil Lechner.

"Deťom vysvetľujeme, ako sa majú správať na priechodoch pre chodcov, ale aj v samotnej cestnej premávke ako jej nemotorizovaní účastníci. Prízvukujeme im, že na bicykli je pre každého dôležitým ochranným prvkom prilba, ako aj reflexné prvky. Chodci a cyklisti patria, žiaľ, k najzraniteľnejším účastníkom cestnej premávky,“ dodal Lechner.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM