Eva Sládková Rôzne Správy

Mestské lesy otvárajú historicky prvé letné tábory. Deti čaká množstvo atrakcií

Zostávate v lete doma a rozmýšľate, aký program deťom pripraviť? Mestské lesy v Bratislave chystajú unikátny program.

Ilustračný obrázok k článku Mestské lesy otvárajú historicky prvé letné tábory. Deti čaká množstvo atrakcií
15
Galéria
Zdroj: TASR

Lesy v Bratislave a okolí v ostatných týždňoch „praskajú vo švíkoch“. Pandémia a s tým súvisiace obmedzenia totiž nedávala veľmi iné možnosti trávenia voľného času ako v prírode. Podľa viacerých názorov je to jedno z pozitív koronakrízy. Horšie je, že mnohí Bratislavčania sú na tom finančne zle a tak zvažujú, čo s letnou prázdninovou a dovolenkovou sezónou.

Bohatý program

„Budeme poskytovať celodenné niekoľkohodinové diskusie pre deti aj dospelých a pokračovať v populárnych kurzoch včelárstva. Deti si napríklad budú môcť pozrieť zblízka netopiere a spolu so skvelým entomológom Marekom Semelbauerom zistiť, aké motýle lietajú na našich lúkach,“ láka do prírody riaditeľ Mestských lesov v Bratislave Matej Dobšovič.

Tešiť sa môžeme aj na exkurziu o histórii Mlynskej doliny a skrášlenú Partizánsku lúku, kde pribudnú nové preliezačky aj miesta na opekanie .

Tábory

Veľkou novinkou sú aj denné tábory pre najmenších. Pre deti, ktoré rady trávia čas v prírode, to môže byť ideálny program na prázdniny.

„Po prvý raz otvoríme denné tábory, ktoré budú prebiehať na našom území. Deti sa tam oboznámia so životom pod vodou riečky Vydrica, so živočíchmi, ktoré žijú v lese, môžu si stočiť vlastný med v našej medárni a zažiť mnoho ďalšieho,“ dodáva Matej Dobšovič.

V spolupráci s Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom plánujú Mestské lesy oživiť kultúrou viaceré obľúbené miesta v našej prírode. Podrobnosti o programe nájdete aj na webe organizácie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM