Eva Sládková Kultúra

Bratislava plná kultúry. Toto leto bude hrať dokonca aj mestské divadlo

Nedostatok financií a strach z vírusu. To sú pravdepodobné príčiny toho, prečo sa oveľa viac ľudí chystá tento rok dovolenkovať doma.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava plná kultúry. Toto leto bude hrať dokonca aj mestské divadlo
8
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Bratislava sa pripravuje na to, aby mali Bratislavčania aj návštevníci mesta napriek tomu nezabudnuteľné letné zážitky. Aj keď zostanete doma, nudiť sa nemusíte.

Kúpaliská a príroda

Samospráva pripravuje viaceré atrakcie v našich mestských lesoch. Budeme si môcť aj s deťmi užiť nové hracie prvky, edukačné aktivity, dokonca sú pripravené aj nové miesta na opekanie. Kúpaliská sú už tiež otvorené, čaká sa len na pekné počasie. A napriek tomu, že to ešte pred pár týždňami vyzeralo všelijako, bude aj Kultúrne leto.

„Pokúsime sa predstaviť nový formát festivalu. Určite nebude môcť byť taký bohatý, obsažný a intenzívny, ako boli predchádzajúce ročníky. Práve preto, že pripravujeme 45. jubilejný ročník, nechceli sme sa ho za žiadnych okolností vzdať,“ povedala riaditeľka Bratislavského kultúrneho a informačného strediska (BKIS) Katarína Hulíková.

Divadlo

Tent rok bude výnimočný. Po prvý raz totiž herci Divadla Pavla Országha Hviezdoslava nebudú mať divadelné prázdniny.

„Rátame s veľmi aktívnym programom v divadle, ktorý odštartujeme Dňom otvorených dverí v sobotu 4.7. . Následne pripravujeme veľký koncert, ktorý bude poďakovaním ľuďom v prvej línii,“ dodala Katarína Hulíková.

BKIS definitívny program práve dolaďuje, ale už o pár dní by mal byť spustený web www.kulturneleto.sk, kde záujemcovia nájdu všetky informácie.

Koncerty

„Nebudú chýbať koncerty, od vážnej hudby až po populárnu. Tešiť sa môžete napríklad na Lúčnicu. Leto bude naozaj pestré,“ láka nová riaditeľka BKIS s tým, že tento rok by sa podujatia mali viac sústreďovať aj do ostatných mestských častí okrem Starého Mesta. „Je to dôležité pre očakávanú preplnenosť mesta. Oživujeme tému pekné miesta v Bratislave cez hudobnú históriu,“ uzavrela Katarína Hulíková.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM