Správy

Mestská časť začala s revitalizáciou celej Židovskej ulice až po Zámock

Ilustračný obrázok k článku Mestská časť začala s revitalizáciou celej Židovskej ulice až po
Zámock
11
Galéria

Mestská časť začala s revitalizáciou celej Židovskej ulice až po Zámocké schody už v apríli. Práce mali byť hotové do konca augusta. Ešte ani teraz v novembri však nie sú definitívne ukončené.

Vymenený povrch ulice

Počas prvej fázy sa vymenil povrch kamennej dlažby Mikulášskej a Židovskej ulice. V septembri sa začalo s kladením veľkoplošnej dlažby v časti pešej zóny. Tá je vymedzená križovaním Židovskej a Mikulášskej ulice až po dom U dobrého pastiera. Veľkoplošná dlažba je momentálne položená v celom úseku. „Práce na Židovskej považujeme za takmer ukončené. Minulý týždeň sme kládli dlažbu a v súčasnosti ešte dorábame schody k Mostu SNP,“ informovala Nora Remiarová z miestneho úradu Staré Mesto.

Mestská časť aktuálne čaká na stanovisko Bratislavskej parkovacej služby ohľadne dopravného režimu, ktorý bude na ulici fungovať.

„Akonáhle toto vyjadrenie dostaneme, budeme považovať rekonštrukciu ulice za ukončenú,“ dodala Remiarová.

Po novom roku sa malo na Židovskej pokračovať v druhej etape, v rámci ktorej by sa mal doplniť mestský mobiliár a zeleň. Práce by mohli byť hotové niekedy na jar. Súbežne s oporným múrom má vyrásť betónový pás s názvami, ktoré mala táto ulica v jednotlivých historických obdobiach.

Plynári ešte pracujú

Napriek tomu, že podľa mestskej časti sú práce už prakticky ukončené, pri prechádzke ulicou ešte stále badať stavebný ruch. Na úseku pešej zóny stoja dopravné značky upozorňujúce ľudí na nebezpečenstvo a nerovnosť povrchu a stretnete tu aj nejedného robotníka. Tí majú totiž pri dome U dobrého pastiera odstavený kontajner, z ktorého prevážajú materiál vo fúrikoch na druhý koniec Židovskej.

Taktiež v kúte pri schodoch, ktoré vedú z Mikulášskej ulice na pešiu zónu, sa nachádzajú drevené dosky zrejme použité pri prácach. Tiež tu nájdete dopravné značky, ktoré museli stavebníci odstrániť v rámci rekonštrukcie.

Na začiatku Židovskej v smere od zastávky Zochova zas pracujú plynári na výmene potrubia, čo zabraňuje prejazdu zo Židovskej na Mikulášsku ulicu. Predpokladaný termín ukončenia týchto prác bol do konca októbra, ale očividne sa to nestihlo.

Židovská ulica - november 2016
11
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM