Správy Samospráva

Mesto už opravilo 60 kilometrov ciest. Rekonštrukcie idú podľa plánu, na rade sú ďalšie ulice

Opravy bratislavských ciest idú podľa plánu. Počas júla má byť okrem Kazanskej ulice opravená aj Račianska, Vrakunská a Uzbecká ulica.

Ilustračný obrázok k článku Mesto už opravilo 60 kilometrov ciest. Rekonštrukcie idú podľa plánu, na rade sú ďalšie ulice
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát

Tohtoročné plánované opravy ciest v hlavnom meste sú za svojou polovicou. „Doteraz sme opravili viac ako 60 kilometrov jazdných pruhov, čaká nás zvyšných 40,“ uviedol primátor Ivo Nesrovnal na stredajšom brífingu, ktorý sa konal v Podunajských Biskupiciach na Kazanskej ulici, jednom z úsekov, ktoré sa momentálne opravujú.

Najväčšia oprava

„Rekonštrukcie idú podľa harmonogramu, dodržujeme plán,“ informoval primátor. „Všetky práce sa snažíme robiť, ak je na to možnosť, nonstop, teda aj počas sviatkov a v prípade súhlasu občanov aj v noci,“ dodal.

Od začiatku apríla, keď sa spustila historicky najväčšia oprava komunikácií v metropole SR, mesto uskutočnilo plánované opravy hlavných ťahov, ako sú napríklad Dolnozemská, Lamačská, Panónska, Brnianska či Bajkalská ulica. Počas júla má byť okrem Kazanskej ulice opravená aj Račianska, Vrakunská a Uzbecká ulica.

Cesty aj námestie

Mesto sa na začiatku prvého prázdninového mesiaca pustilo aj do rekonštrukcie dlažby na Františkánskom námestí a vozovky na Tešedíkovej ulici, začala sa tiež oprava privádzača do Devínskej Novej Vsi. Priamo v Devínskej Novej Vsi začnú v sobotu 14. júla opravovať Opletalovu ulicu na križovatke s Ulicou Jána Jonáša obojsmerne po železničný podjazd.

O aktuálnych opravách a harmonograme rekonštrukcií informuje mesto na svojej webovej stránke, rovnako tak Bratislava Works na sociálnej sieti.

V roku 2018 chce bratislavská samospráva opraviť celkovo 100 km jazdných pruhov. Do opráv komunikácií investuje hlavné mesto 16 miliónov eur, sedem miliónov z rozpočtu mesta a deväť miliónov eur z vládnej dotácie. Súčasťou balíka opráv je aj vybudovanie 200 bezbariérových úprav priechodov pre chodcov, oprava 19 kilometrov chodníkov a 26 bezpečnejších zastávok MHD.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM