Rôzne

Mesto bude čistejšie. Magistrát prerozdelil prvé príspevky na odstraňovanie grafitov

V tomto roku je na odstraňovanie grafitov vyčlenených v mestskom rozpočte 150-tisíc eur. Tie môžu využiť majitelia a správcovia nehnuteľností.

Ilustračný obrázok k článku Mesto bude čistejšie. Magistrát prerozdelil prvé príspevky na odstraňovanie grafitov
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Hlavné mesto pokračuje v boji s nelegálnymi grafitmi a v tomto roku pridelilo prvé príspevky na ich odstraňovanie. Žiadosti podané v mesiaci február sa budú posudzovať v polovici marca.

Žiadatelia môžu posielať svoje žiadosti vždy k poslednému dňu v mesiaci, kedy budú posúdené komisiou. V tomto roku je na odstraňovanie grafitov vyčlenených 150-tisíc eur v rozpočte mesta, ktoré môžu využiť majitelia a správcovia nehnuteľností. Bratislava24.sk informuje Iveta Kešeľáková z bratislavského magistrátu.

„V boji s nelegálnymi grafitmi neustúpime. Aj v tomto roku budeme odstraňovať nelegálne grafity a nelegálne reklamné zariadenia. Okrem toho sme vyčlenili ďalších 150-tisíc eur, aby si aj majitelia svojich nehnuteľností mohli odstrániť grafity,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. „Budem rád, ak bude príspevok opätovne naplno využitý, mesto bude čistejšie a Bratislavčania spokojnejší. To je cieľ,“ dodal primátor.

Záujem o príspevok narastá

Komisia zasadala koncom februára a posúdila 12 žiadostí, pričom príspevky v celkovej výške 26 822,30 eur prerozdelila medzi 9 žiadateľov. Mesto žiadosti posudzuje v zmysle prijatých zásad poskytovania finančných prostriedkov na odstránenie grafitov, ktorý je uvedený na mestskej webovej stránke – www.grafity.bratislava.sk.

Príspevok je veľmi obľúbený, svedčí o tom záujem, ktorý sa neustále zvyšuje. V minulom roku ho využilo až 64 žiadateľov a prerozdelilo sa takmer 150-tisíc eur. V roku 2016 ho využilo 60 žiadateľov v celkovej výške 90-tisíc eur.

Na čo je príspevok určený

Príspevok je určený právnickým osobám, ktorých zakladateľom nie je hlavné mesto a fyzickým osobám, ktoré majú trvalý pobyt na území hlavného mesta. Príspevok môže byť udelený do maximálnej výšky 3 000 eur pre jedného žiadateľa a musí byť použitý na preplatenie nákladov súvisiacich s odstraňovaním nelegálnych grafitov z fasád bytových a nebytových budov a objektov.

Tlačivo žiadosti o finančný príspevok je potrebné vyplniť a doručiť vždy k poslednému dňu v mesiaci na oddelenie životného prostredia a mestskej zelene. Finančné príspevky sa budú udeľovať každý mesiac do konca septembra daného roka po posúdení pracovníkmi odbornej komisie na magistráte.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM